technops Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) „Jak trwoga to do Boga” ;/ Witajcie, dzisiaj stała się rzecz dziwna w mojej megance. Pojechałem do galerii na zakupy wszystko było okej, wracam z zakupów, wsiadam do samochodu, przekręcam kluczyk, czekam na zgaśnięcie czerwonej diody imo kręce i... auto nie odpala. Rozrusznik kręci normalnie ale auto nie może odpalić. Dodam, że kolega mnie zholował i na popych także nie odpala. wtf ? Jeśli był podobny temat na forum proszę admina o przeniesienie a nie kasowanie topica edit/// dodam, że pompa paliwa raczej ok bo słychać ją po przekręceniu kluczyka Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez technops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Co się dzieje z kontrolką immo jak odpalasz ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 sprawdź czujnik położenia wału , najprawdopodobniej trza przeczyścić .Było już o tym na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 też tak miałem i okazał się winny silniczek krokowy. Mogłem kręcić ile wlezie, do puki nie pompowałem pedałem gazu nie odpalił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
technops Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Pawel dioda immo gaśnie prawidłowo po przekręceniu kluczyka. baciuś ja pompowalem i bez rezultatu. danielek110 nie mam pojęcia gdzie jest ten czujnik mógłbyś dać jakąś wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) czujnik jest na połączeniu silnika ze skrzynia biegów ,nad wieńcem zębatym koła zamahowego .Zdjęcia są na forum,sam je wrzucałem .Zdejmij przewód ze świecy ,wsadż do niego inną świecę i zobacz czy jest iskra ,jeśli niema ,przyczyny szukaj w układzie zapłonowym http://megane.com.pl/topic/19535-zgasl-nieodpala-przekaznik-klapiequo/page__p__155065__hl__%2Bczujnik+%2Bwa%C5%82u__fromsearch__1#entry155065 Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez andrzej27r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
technops Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Andrzej wyciągłem, przeczyściłem czujnik wału, zmierzyłem też opór, który wynosi 208, więc chyba jest dobry. Przeczyściłem też silniczek krokowy i dalej nie odpala. Czekam na dalsze sugestie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 ok,ale czy sprawdziłeś czy wogóle iskra na świecach jest ? Proponuję jeszcze sprawdzić czy paliwo wydostaje się z wtryskiwaczy .Tu niema wiele elementów ,które mogły by się popsuć . Bezpieczniki w komorze silnika również sprawdź . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
technops Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Sprawdziłem, nie ma iskry na żadnej świecy. Są dwie cewki więc chyba nie mogły wysiąć obie ? "Bezpieczniki w komorze silnika" gdzie to znajdę ? szukałem na forum jakiś zdjęć, ale nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) bezpieczniki masz w skrzynce z przekaźnikami,oraz w małej skrzynce obok akumulatora .Jakbyś mieszkał blisko poratowałbym czujnikiem położenia wału ,spróbowałbym go podmienić na Twoim miejscu .Akumulator zdałoby się odłączyć by komputer się zresetował. Być może masz kogoś w okolicy kto by na chwilę udostępnił cewki,czy czujnik położenia wału .Przekażniki również do sprawdzenia . Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez andrzej27r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
technops Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Sprawdziłem te, które są obok akumulatora, w kabinie pod kierownicą oraz te 4 w skrzynecce gdzie znajduję się przekaźnik pompy paliwa. Jakieś pominąłem ? są podobno gdzieś pod nadkolem tak ? akumulator jest odłączony cały czas jeśli coś szperam, podłączam go tylko w celu w próbach odpalenia. Dodano: 20 sie 2011 - 14:26 Andrzeju oddałem meganke to warsztatu, nie mam nerwów z tym walczyć jedyny plus mojego grzebania to znalezienie wtyczki od halogenów pod nadkolem wreszcie podłącze halunki niech moderatorzy nie zamykają tematu, gdyż po naprawie napisze co to było, może komuś się przyda Dodano: 23 sie 2011 - 21:58 Skasowali mnie prawi 5 stówek :/ jedynie co widzę na paragonie to nowe przewody WN i 4 stówki "diagnoza elektrotechniczna" czy coś takiego, żenada :/ Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez technops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malpka170516 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 (edytowane) Witam. Pozwole troche odsiwzyc temet iz pewnego dnia podczas wyjazdu do pracy odpalilem auto i pojechale jednak po jakis 200 metrach auto nagle zgaslo i juz nie chcialo odpalic,auto kreci lecz nie odpala silniczek od paliwa slychac,iskra na swiecach jest,bezpieczniki wszystkie sprawdzone wewnatrz i na zewnatrz,czujnik polozenia walu przeczyszczony.paliwo dochodzi bo po paru probach odpaleniu swiece sa mokre od paliwa,a immo po przekreceniu kluczyka gasnie.juz nie wiem co to moze byc za przyczyna. jesli juz takie cos bylo to przepraszam,ale z takim samym tematem sie jeszcze nie spotkalem choc przeszukalem troche forum. Dodano: 26 lis 2011 - 15:02 Zapomnialem dodac ze auto to renault megane scenic 1.6 z 98-99 roku. Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 uprzejmie proszę o stosowanie ą, ę, ł, ć... i paru innych. 0cool Edytowane 26 Listopada 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi