Wydma Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Witam przerabiał już ktoś ten temat w DCI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Blow off fajny temat ale jak to w dCi zadziała ? W sumie powinno być słychać. Ciekaw jestem efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Da się to zamontować, są nawet na judupie filmiki z takimi wynalazkami nawet w dCi. Problem w tym, że przy blow offie w dieslu robi się mega turbodziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 http://youtu.be/mflYieu0eOQ Powaga z tą turbo dziurą ?Myślę dlatego nad tym bo mam po chipie autko i rozerwało mi intercoler ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 i chcesz zmniejszyć ciśnienie turbiny zaworem blow-off . Rozerwało ci bo podnieśli ci ciśnienie doładowania po to żeby więcej przepalić paliwa i zwiększyć moc. Lepiej zainwestuj w mocniejszy intercooler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Może masz rację z tym żeby wsadzić większy ... tylko ciekawi mnie od czego podejdzie bez większych przeróbek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Chyba cos nie tak z modem pogrzebali...fabryczny cooler powinien wytrzymac te 152hp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Z intercolerem sprawa się wyjaśniła kamień w niego przywalił ,z blow offem nadal sprawa aktualna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 fajna sprawa, szkoda że klekot silnika prawie zagłusza ten zawór :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) chyba nie jest tak źle z tym zagłuszaniem, nie wiem jak w dCi ale w arl na prawdę przyjemny dźwięk http://www.youtube.com/watch?v=pyUXdgtpzAA http://www.youtube.com/watch?v=qAp2n-e9cC4 Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez Rxe.Megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Przyjemny ? W tym 1 filmiku to ja mało co słyszę, w 2 to słychać jakby jakiś pies wył i piszczał, a nie syk blow off.... lipa To musi być słyszalne psssss, coś jak nawet w filmikach z 1.5 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Ja nie neguję tego zaworu, pomysł mi się podoba. Jeśli oprócz fajnego dźwięku ma jakieś pożyteczne walory użytkowe to jestem jak najbardziej ZA :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Ale ten zawór zdał egzamin chyba trzeba zblokować sterowanie siłownika WG który przesuwa kierowniczki spalin na łopatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 wiadomo że to nigdy nie będzie brzmiało jak subaru :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malpolud Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Przepraszam za odświerzenie starego topica, ale wtrącę swoje 3 grosze :) Ja nie neguję tego zaworu, pomysł mi się podoba. Jeśli oprócz fajnego dźwięku ma jakieś pożyteczne walory użytkowe to jestem jak najbardziej ZA :) Niestety, ale upust atmosferyczny, tzw blow-off nie niesie ze sobą żadnych walorów użytkowych. Po 1 w dieslu nie ma przepustnicy, więc nie ma potrzeby upuszczania nadciśnienia po odpuszczeniu gazu, tak jak kolega wcześniej napisał zwiększy się lag po 2 w turbo-benzynie upust atmosferyczny to w 99% bajer, który pogarsza osiągi samochodu. Tradycyjny zawór upustowy kieruje nadciśnienie do dolotu przed sprężarkę, dzięki temu wpływa na zmniejszenie turbo-dziury przy dynamicznym operowaniu gazem. W bardzo, ale to bardzo mocno doładowanych autach stosuje się zawory, które część powietrza upuszczają w dolot a część do atmosfery, stąd syczenie w rajdówkach. Upuszczanie nadciśnienia do atmosfery służy wyłącznie lansowi, osobiście nazywam to dosadniej :P pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi