mati.b Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam. Ostatnio dowiedziałem się że ubywa mi płyn od wspomagania kierownicy. Mechanik nie wie dokładnie gdzie i skąd ale mam takie pytanko. Są tam jakieś uszczelki które mogłyby gdzies na przewodach puszczać czy to będzie wada jakiejś częsci. Gdzie wogóle szukać i czego dokładnie? Jakie mogą być koszty takiej naprawy i co w najgorszym wypadku mogło sie zepsuć? Słyszałem że do płynu od wspomagania można spróbować dolać coś co podobno jest w stanie uszczelnić ten wyciek? To prawda czy sciema reklamowa i naciąganie na wydatki? Proszę o pomoc i dziękuje. POozdrawiam /Mati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Słyszałem że do płynu od wspomagania można spróbować dolać coś co podobno jest w stanie uszczelnić ten wyciek? To prawda czy sciema reklamowa i naciąganie na wydatki?nie słyszałem o żadnym takim płynie - przeważnie potrafią one tylko jeszcze większe zniszczenia poczynić częstą usterką jest cieknąca maglownica - koszt wymiany na inną lub jej regeneracja łącznie z wymianą powinna zamknąć się w kwocie 500-800 zł w silniku 1.6 jest dobry dostęp wzrokowy do maglownicy, więc łatwo ocenisz czy jest tam mokro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati.b Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 A gdzie szukać tej maglownicy i jak to coś wygląda? w którym miejscu patrzeć? Totalnie mam pojęcia o mechanice auta więc proszę specjalisty o naprowadzenie:) Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 nr 10 to maglownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 a ja "gupi" myślałem, że 9 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 no masz rację nr 9 albo 10 w zależności czy ma się wspomaganie czy nie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati.b Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 No piekny rysunek, wszystko ładnie pokazane, dobrze obejrzeć jak się ma to w miare rozebrane:) A podpowie mi ktoś czy można to podejrzeć jakoś pod maską czy jest mokre od płynu wspomagania czy nie? W którym miejscu patrzec bo zasugerowaliście mi że przy silniku 1,6 powinno być widoczne. Od której strony na to patrzeć? da się to zobaczyć patrząc pod maske czy trzeba szukać na kanale? Za info bardzo dziękuję:D Pozdrawiam /Mati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 patrząc pod maskestajesz przed autem, na wprost kierownicy i patrzysz na przedłużeniu kolumny kierownicy, aż dojdziesz do linii osi kół, do poprzecznego elementu (magla) jak tam jest mokro to magiel sie poci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoSsatti Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Siemka Meganka to mój pierwszy samochód więc o mechanice tego autka wiem niewiele =] Byłem na stacji diagnostycznej i szanowny mistrz stwierdził ze przecieka maglownica.. ale żeby nie wpadać w jakieś wysokie koszta zapytam jeszcze Was =] Czy aby na pewno jest to maglownica? Z wierzchu jest sucha a spod jest wilgotny... czy może być to spowodowane ochlapaniem przez jakiś nieszczelny przewód (Płyn jest koloru czerwonego)? Silniczek 1,4. A może polecicie jakiś tani warsztat w Wawie gdzie za rozsądną kasę to naprawią? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek2504 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Witam mam taki problem cieknie mi olej z maglownicy od strony pasazera czy da sie to samemu uszczelnic jakims oringiem czy jest to wogule rozbieralne z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi