sykus Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Witam, Niefortunnie na moją megi rzucił się skuter, stawiając go na nóżkę (stał z tyłu samochodu bo mam za mały garaż by to wszystko pomieścić) za blisko go postawiłem i rączka od hamulca wgniotła lekko tylną klapę, próbowałem ją wyciągnąć lecz zawadzał mi silniczek od wycieraczki i nie chciało mi się go demontować i zamiast wyprostować porobiłem takich lekkich pagórków z drugiej strony. Wygląda lepiej niż wtedy bo aż tak bardzo nie widać :), ale dalej szczypie w oczy. I moje pytanie jest takie: czy można to jakoś zrobić w tańszy sposób niż oddawanie do blacharza? Czy trzeba malować cały element czy tylko tam gdzie jest to wgniecenie? Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zamiast samodzielnie wyklepywać, trzeba było od razu pojechać do blacharza, możliwe, że dałoby się to naprawić bez śladu. Teraz to nie wiadomo. Poza tym jak klepałeś to wszystkie elementy, które przeszkadzają trzeba zdemontować. Nie ma tak nie chciało mi się go demontować.Teraz koszty będą większe. Zresztą co tu podpowiadać jak nie widać? Szklana kula nadal na wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sykus Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) To jedynie wchodzi w grę wyklepanie tam gdzie jest wgniecenie, szpachlowanie i malowanie całego elementu? Czy dałoby radę zrobić to żeby zamalować tam gdzie było robione i spotblenderem żeby nie było widać różnicy w przejściach lakieru? Bo jeżeli będzie to malowanie całego elementu to się nie opłaca bo prawie nie widać, zależy jak się patrzy. Dla mnie niefajnie wygląda i chciałbym się tego pozbyć :) Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez sykus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Nie wiem jaki masz lakier? Nawet w przypadku niewielkiej reparaturki powłoki lakierniczej może pozostać ślad. Dlatego zwykle maluje się cały element. spotblenderem Nie wiem co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sykus Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Kolor wiśnia metallic (NV783), spotblender to lakier wyrównujący przejścia w obrębie napraw miejscowych pomiędzy starym i nowym lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi