Mr.Sek Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 (edytowane) Witam, 2 tyg temu kupiłem Megane II ph II 2007r 1.5dCi kombi, zastanawiają mnie szczeliny pod przednimi lampami. Miejsca styku pozostałych elementów są bez zarzutu, ale przyszło mi do głowy, że może poprzedni właściciel zmieniał żarówki wykręcając lampy, po czym nieprawidłowo je założył. Chodzi mi o te poziome, plastikowe skrzydełka (te większe), czy moglibyście zerknąć jak to wygląda u Was? Powinny być schowane pod linią zderzaka czy mają tak być, od góry? Pozdrawiam Edytowane 3 Września 2011 przez Mr.Sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosikxxx Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 u mnie też są takie szczeliny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 powiem Ci ze zaraz po zakupie też takie miałem co sie okazało zderzak był źle założony :) :) spokojnie w 20 minut go poprawisz i uważnie zakładaj to ich nie będziesz miał :P co najważniejsze najpierw jak go założysz złap od dołu 3 śrubami a dopiero potem się baw w dociskanie reszty :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrecz Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Takich szczelin raczej być nie powinno,dziwne podejście do zmiany żarówek,bez sensu ściągać zderzak do ich wymiany ,raczej bym udał bym się tropem że było coś kombinowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Kombinowane albo i nie :) ja powiem tak - znajomy z Renault przyznał się iż często się zdarza, że źle go zakładają :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosikxxx Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 A mi te szczeliny nie przeszkadzają, szczerze powiem to wszystkie meganki które widziałem mają takie szczeliny, wię to chyba jest tak zmontowane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Powiem Ci tak :) zderzak ma takie dwa zaczepy (o ile pamiętam) i one powinny wejść w zaczepy pod lampami. U Ciebie widać jak by te od zderzaka były pod tymi w lampach - spróbuj zdjąć zderzak okaże się ;) jak chcesz pisałem 20 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi