tomusk Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Mam radyjko Midland Alan 109+antena Sirio 70cm. Gdy nastawię na kanał 19 i ustawię zgodnie z instrukcją jest bardzo dużo szumów,mnie słyszą dobrze i wyraźnie. Co moze powodować takie szumy czy moze jest źle dostrojona antena czy cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 (edytowane) Pojęcie szumów, można by powiedzieć że jest względne. Przy tym, że dobrze Cię słychać, trzeba by ustalić na jakiej odległości. To, że Tobie szumi podczas odbierania, znaczy że sql jest za mało nastawiony. Nie znam instrukcji, ale zapisanie tam jest zapewne że pokrętło powinno być na godzinie 12, co jest nie prawdą. Powinno ono się znajdować w pozycji, w której szumy ustaną. Ja w swoim mam czasem tak, że pokrętło ustawione jest przeważnie od godziny 12 do 4. Szumy i zakłócenia generowane są też przez czynniki zewnętrze, linie wysokiego napięcia, innych użytkowników czy z samego auta i jego instalacji. Edytowane 4 Września 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Antena była zestrojona, czy wprost z opakowania trafiła na auto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 W miastach prawie całkiem trzeba skręcać bo takie szumy są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Antena była zestrojona, czy wprost z opakowania trafiła na auto ? była strojona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 (edytowane) Jest różnica w ilości szumów przy zgaszonym silniku i zapalonym (tylko wyłącz wszystkie zbędne odbiorniki prądu w aucie) ? Edytowane 4 Września 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 W miastach prawie całkiem trzeba skręcać bo takie szumy są. A ja się nie zgodzę, ja mam Sirio T3-27 z Yosanem Pro-120 i w mieście może skręcę RFgaina o 1/4 nie skręcając SQL :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 U mnie na tym samym radyjku (YOSAN 120 PRO) zazwyczaj też mam na godz, 9- 10. A ruch w eterze niesamowity jak "węglarze" (wanny po węgiel z poza Śląska) o drogę pytają, szczególnie w sezonie jesiennym. Poza tym, ZERO zakłóceń z urządzeń wewnętrznych auta. No ale kto by tam słuchał porad użytkowników, by kupić coś bardzo dobrego choć o podejrzanej nazwie i z KOREI. Lepiej firmówkę z CHRL. hehehehehe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Problem rozwiązany,dostroiłem antenę i prawie że szumów nie ma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Jak pytałem o to wcześniej, to pisałeś, że była zestrojona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Może była, ale źle :) Jest też taka opcja, jeżeli robi to ktoś niekompetentny :) ps. gojgien, zgadzam się z Tobą w 100% :P Edytowane 18 Września 2011 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Jak pytałem o to wcześniej, to pisałeś, że była zestrojona :) A widzisz bo jak kupiłem antenę to mi w sklepie CB zestroili,i wychodzi na to że było źle zestrojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Antenę zawsze stroi się na samochodzie w tym miejscu, w którym ma stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek211 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 zampontuj sobie filtr i podłacz bezposrednio pod akumulator i bedzie gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi