weniwe_pl Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) Mam prośbę o pomoc w rozszyfrowaniu błędów w Renault Megane II 1.4 16V z 2003 roku: Kod błedu- 2502 Kod błędu- DF093 opis- obwód czujnika tlenu w dół strumienia (tu chodzi chyba o sonde lambda tylko nie wiem którą) Edytowane 8 Września 2011 przez weniwe_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) DF093 to raczej system abs`u. A do drugiego przypasowano mi coś takiego: Evaporative emission (EVAP) fuel vapour temperature sensor - range/performance. Niestety jak i francuski, tak i angielski techniczny jest mi obcy :) Edytowane 8 Września 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 df093 to silnika chyba chodzi o drugą sondę downstream czyli w dole przepływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Przerwany odwód Lub przerwy na łączu drugiej sondy (za katalizatorem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weniwe_pl Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. Czyli sonda za katalizatorem. Z tego co czytałem to głownie idą te przed, więc dobrze wiedzieć. A ten pierwszy błąd dla mnie dalej jest zagadką. Gdzieś znalazłem P2502 - CHANGING SYSTEM VOLTAGE. Patrząc na ten schemat to będzie to sonda ta z numerem 10 http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=5140 Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 8 Września 2011 przez weniwe_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 CHANGING lub charging, o ile czytaliśmy tę samą wypowiedź. W dalszej części autor nie był chyba pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Nic nie pisałem o uszkodzonej sondzie (uszkodzona sonda to inny błąd) tylko o problemie z połączeniem z sondą (przewód,kostka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy1982 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Gdzie szukać rozwiązania tych błędów ? df092 df093 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi