Matuszi Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Witam Serdecznie temat jest pytaniem jak wykonać zabudowę pod nawigacje w miejscu zegarka. Znalazłem egzemplarz na takim patencie i bardzo chciałbym wykonać coś podobnego u siebie Poniżej foto: chodzi mi głównie o to czy była tam robiona plastyka górnej półki bo wewnątrz na pewno była. Może znacie kogoś kto wykonał już taki patent u siebie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) Najprościej by było poszukać góry deski od auta z fabryczną nawigacją. Edytowane 19 Września 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) to one były z nawigacją :) nigdzie takich części nie widziałem nigdy Edytowane 19 Września 2011 przez Matuszi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Megane I PH II i Scenic I PH II miały w opcji kolorową nawigację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 dobra dzięki może uda mi się znaleźć na szrotach, to od razu opiszę cały proces podłączania dla potomnych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-Rey Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówców. :) Powodzenia! Ja szukam już rok:) Góra deski jest dostępna w ASO i kosztuje 2078zł :) Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 to pozostaje nam plastyka deski albo czekanie na cud :) na razie temat zabudowy nawigacji muszę odłożyć w czasie, w megance padł rozruch a w raz z nim trochę elektryki... jak się z tym uporam kupię materiały i wykonam sam taką deskę może się uda ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMike Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Odgrzebuję temat. Zainteresowałem się wstawieniem kolora do Megi. Na szrocie u kolegi znalazłem Scenica z navi i jedyną zauważalną różnicą ograniczającą zabudowę jest ten plastik otaczający zegary. Góra deski jest taka sama jak w każdym innym Scenicu. W najbliższym czasie postaram się znaleźć trochę czasu, to przetestuję patent i spróbuję założyć go u siebie. Wyświetlacz można dostać za 100 zł, panel do sterowania to 30 zł, nie znalazłem jednak nigdzie tego plastiku. Pozostaje też kwestia anteny itp. , ale to jest do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 deska z nawigacją w oryginale jest zupełnie inaczej wyprofilowana, nad licznikiem jest taki jakby garb, czeka Cię duża rzeźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMike Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Widzisz, nie wiem jak jest w Meganie, ale jak porównywałem górę w Scenicu, to wydaje się być taka sama jak w zwykłym, ale to Scenic. Megany z navi jeszcze nigdy nie widziałem. :) No nic, najwyżej się rozczaruję, ale spróbować, spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 jak masz takiego scenica i w takich cenach masz możliwość wyrwania sprzętu to bierz jak najwięcej, później żeby dokupić byle pierdołę będziesz musiał poświęcić mnóstwo czasu i pieniędzy. Pamiętaj, że górny parapet ze scenica nie pasuje do megany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-Rey Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Antena w scenicu (poliftingowym oczywiście) z navi jest w podszybiu, po ściągnięciu wycieraczek i tego plastiku. Deska scenica z navi profilem się nie różni od tego scenica bez. Różni się tylko tym wspomnianym plastkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMike Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Jestem już po przymiarkach i tak: - standardowy parapet w Megance wydaje się być dosłownie 15 mm za niski po zamontowaniu wyświetlacza i tego plastiku ze Scenica, tak jak powiedział mój przedmówca, góra nie pasuje ze Scenica. - góra w Scenicu z navi i bez navi jest identyczna, sprawdzone Póki co oszabrowałem już wyświetlacz z kosteczkami, panel do sterowania, antenę i ten plastik, modułu do navi niestety już nie było. I teraz pytanko. Czy parapet w phII jest inny niż w phI? Bo być może właśnie tutaj tkwi problem. Najlepiej byłoby znaleźć kogoś, kto posiada Meganę z navi, porobić zdjęcia i wszystko stałoby się jasne, co pasuje a co nie. Na Alledrogo nie znalazłem ani jednej, Sceniców chyba z 8. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez MMike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Czy parapet w phII jest inny niż w phI? Tak, zarówno w megance jak i w scenicu. W megankach ta różnica jest prawie niezauważalna. Na forum mckp są co najmniej 2 coupety z fabryczną nawigacją, jedną ma cichy (czarna coupeta, ta nowsza) i pako13 (http://forum.meganecoupe.pl//viewtopic.php?t=14855) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMike Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 No i stało się jasne - góra jest inna w Megance. Wyraźnie widać na fotkach, że ma charakterystyczny garb, o którym zresztą było wcześniej wspominane. No cóż, wygląda na to, że tylko tego parapetu mi brakuje. Będę szukał, a jak znajdę i zamontuję, to się z pewnością pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi