chesus12 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Witam szanownych kolegów. Jest to pierwszy mój post i chciałbym otrzymać jakieś rzeczowe wskazówki co do mojego przypadku. W Megance Coupe FL 1.6 16v z 2000r silnik 1.6 16v doszło do stłuczki i od tej pory nie można jej odpalić. Sprawdziłem wyłącznik awaryjny jest ok, Po przekręceniu stacyjki rozrusznik kręci ale nie odpala, immo działa - kontrolka gaśnie , słychać pompę paliwa przed uruchomieniem rozrusznika, sprawdziłem iskrę i nie ma jej na świecach, czujnik położenia wału jest ok i przewody z niego do kompa są ok. Wymieniłem komputer z immobiliserem i nadal nic- iskry nadal nie ma. Czy ma ktoś jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Ten silnik posiada cewki ? Dochodzi do nich prąd? Pewnie nie. Trzeba by przemierzyć kolejne elementy elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam7009 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Co znaczy wymieniłem komputer z imobileserem?,sam komputer,czy w komplecie z uch i kluczykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesus12 Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Witam prąd nie dochodzi do cewek, cewki sprawdzone i są ok, a co do wymiany kompa to oczywiście wymieniłem kompa,immobiliser z kluczem i nawet anteną przy stacyjce(cały zestaw od innego dawcy) Zapomniałem dopisać że przekaźniki (główny i pompy paliwa) są ok, może ktoś miał podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Jak przekaźnik pompy paliwa jest ok to musi być gdzieś przerwa na kablu zasilającym. Wszystko masz w schematach, ściągnij i zobacz jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesus12 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Macie może jakieś schematy instalacji abym mógł je ściągnąć do tej Meganki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi