mariomegane98 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Siema mam problem z moją meganką 1, dokładniej rok 98 silnik 1.6 16v na pierwszym drugim trzecim biegu powinna do 5 czy 6000 ciągnąć jak złoto. Było tak zawsze a tu nagle zonk od 3000 obrotów zaczyna się dusić dławić i idzie do 4000 i wyżej ale bardzo powoli i wielkim oporem. Kolejnym objawem jest ogólny brak mocy i prędkość maks 120, 130 i to z wielkim oporem gdzie zawsze 160 nie było problemu. Co to może być? Jak myślicie może to być winna katalizatora? Liczę na pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 To i ja mam jedno pytanie do Ciebie... Użyłeś opcji :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariomegane98 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 nie użyłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 To użyj, ten post zaraz zostanie zamknięty przez MOD-a. Temat był już poruszany (wielokrotnie zresztą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 mariomegane98, meganki I z rocznika 98 miały silniki 8-zaworowe, chyba, że masz scenika przejściówkę, w których montowano 1.6 16V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Może pomóż koledze w szukaniu, a nie straszysz moderatorem. Trochę pobieżnie sprawdziłem co wypluwa wyszukiwarka i nie ma wielkich podobieństw. Na tym forum coraz gorzej jest z chęcią pomocy, za każdym razem wygrywa lenistwo i olewanie ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 że masz scenika przejściówkę, w których montowano 1.6 16V Tak ale takie Sceniki model Kaleido były montowane od stycznia 1999 do lipca/sierpnia 1999 gdy pojawił się PHII. Może pomóż koledze w szukaniu, a nie straszysz moderatorem Pomóc można zawsze ale nie w przypadku jak ktoś nie zadał sobie najmniejszego trudu aby poszukać i w parę minut po rejestracji założył wątek.Nie widzę, w takim przypadku, ponownego przepisywania tego, co już jest na forum. Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi