cih Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ile znaków ma key code ? wytopiony w kluczyku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmr Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Witam, W którym miejscu mam szukać tego numeru, karteczki z kodem kreskowym w dokumentach nie znalazłem ale za to mam podobną przyklejoną do czujnika podczerwieni (zdj. poniżej). U mnie kod był w miejscu gdzie jest strzałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolde Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Witam, problem immo gnębi mnie od 1.01.2008 kiedy to układ sie zepsuł. Mam Megane z 1999 dTi Coach. Wyslalem komputer do fachowców którzy twierdzili że usuną immo i zasadniczo jak powiedzieli tak zrobili-odesłali kompa szybko (bo komputer wysyłałem do nich kurierem), tylko po założeniu na autko moc już nie była ta sama. Pojechałem na diagnozę CLIPem i serwisant powiedzial że jest kiepsko to immo usunięte i autko chodzi ale komp działa w trybie awaryjnym przy obciętej mocy:-(Nawet kupiłem drugi komputer sterujący o tym samym numerze identyfikacyjnym HOM, ale w nim tez trzeba usunąc immobilizer... Drodzy forumowicze stąd moja prośba, jeśli ktoś ma namiary na człowieka, który poradzi sobie z usunięciem immo bez powodowania błędów, podzielcie się tymi informacjami ze mną. Nie mogę uporac sie z problemem 4-ty miesiąc. Dodam że interesują mnie osoby z Podkarpacia, bo mieszkam pod Rzeszowem. Mój mail: [email protected] Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 W którym miejscu mam szukać tego numeru, karteczki z kodem kreskowym w dokumentach nie znalazłem ale za to mam podobną przyklejoną do czujnika podczerwieni (zdj. poniżej). Twój kod z kluczyka to 97133 tak sadzę ale ekspertem nie jestem, ale z tego co wiem jest pięcio znakowy zobacz czy w drugim kluczyku jest taki sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati18 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zmr, masz tam w kluczyku nadrukowany kod przecież, to nie są tylko liczby - mogą być i litery i cyfry. O ile się nie mylę to twój kod to te litery lub cyfry powyżej, nie pamiętam jak to było w moim kluczyku. Tylko teraz jak jakiś złodziejaszek pozna ten twój kod kluczyka, przyczai się na twój samochód to praktycznie problem z immo ma już z głowy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmr Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Faktycznie trochę bez namysłu dałem te zdjęcia (już je trochę zamazałem). mati18 jak możesz to "wygwiazdkuj" ten kod tak na wszelki wypadek ;-) Jutro rano sprawdzę tym programem, może się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 [cięcie] Nawet mając ten numer istnieje nikłe prawdopodobieństwo że ktoś na odnajdzie twoją meganke, a z resztom samym numerem auta nie otworzy :P Radzę zapoznać się z regulaminem forum z naciskiem na część o cytowaniach, jeśli nie chcesz się dorobić :P . Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmr Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Program dał rade i mogę teraz "z palca" uruchomić auto bo mój jedyny kluczyk (albo czujnik) sie zrąbał. Przynajmniej będę mógł dojechać do serwisu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Panowie trochę się pogubiłem ale w skrócie powiem o co mi chodzi. Mam jeden sprawny i jeden padnięty kluczyk. Chciałbym spróbować zaprogramować nie działający kluczyk wymieniłem w nim baterie przeczyściłem dioda świeci. Mam znalazłem procedurę programowania mam pytanie czy ten program, który jest na 8 stronie generuje kod odblokowujący immo = kod programujący kluczyki, czy potrzebuje kod ASO ? Czy mogę zaprogramować tylko jeden kluczy czy tak jak jest to w opisie trzeba programować dwa kluczyki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 aso nie potrzebne jak program da dobry kod i możesz tylko jeden kluczyk przyuczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Mam problem z wprowadzeniem kodu, ponieważ po wprowadzeniu trzeciej cyfry za pomocą centralnego zamka (zliczam mrugnięcia diody na desce rozdzielczej) uruchamia się alarm :P [ Dodano: 2008-04-16, 09:27 ] Dzwoniłem przed chwilą do ASO koszt przyuczenia kluczyka 100 zł, koszt uzyskania kodu zapłonu 55 zł. Gość z servisu powiedział, iż kluczyków na podczerwień nie można samemu zaprogramować da się przyuczyć samemu jedynie kluczyki radiowe ? [ Dodano: 2008-04-16, 14:08 ] Dzwoniłem jeszcze raz i dowiedziałem się że do przyuczenia kluczyka nie potrzebują samochodu ? Wystarczy, że zostawię sam kluczyk na około 1h ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zostaw drzwi otwarte, to się nie uruchomi. Pobaw się jeszcze sam zanim wydasz kasę - może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van GORRE Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 przeniesiono Witka Chcę dorobić kluczyk do mojej meganki, potrzebuję transponder aby go zaprogramować. Wie ktoś gdzie mogę taki kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Poczytaj ten temat i sam wyciągnij wnioski ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profil Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam forumowiczów. Mnie również dotknął problem immobilizera. Raz działał raz nie, a w zeszłym tygodniu wogóle przestał reagować, na szczęście (tu ukłony dla kolegi Piotra_78 za podanie linku do generatora kodu immobilizera) obyło się bez wizyty w aso i żebrania o kod. Można było dalej jeździć ale problem pozostał. Po lekturze tego i innych tematów włos się zjeżył, co się mogło posuć i jakie tego mogą być koszty. Co się jednak okazało. Po rozkręceniu kluczyka, i wyjęciu płytki - :shock: dioda pozostała w obudowie, poprostu sie urwała. Chwila na poszukiwaniu lutownicy i już była na swoim miejscu. Przy okazji wymiana baterii i ... chwila prawdy... Hura! Działa! Nie potrzebne były żadne "czary" z synchronizacją immobilizera do kluczyka. W celach informacyjnych - jeden kluczyk, immo na podczerwień. Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w walce ze złośliwośćią rzeczy "martwych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi