krzysszu Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Witam, mam do forumowiczów prośbę o pomoc w ocenie tego samochodzika. Widzę oczywiście pewne niedoskonałości na tyłku :) Może ktoś z Was zobaczy coś jeszcze ;) P.s. Podpowiedzcie na co zwrócić uwagę przy kupnie takiej Meganki (jakieś typowe ogniska korozji, na co patrzeć w silniku) Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Wgniotki tylnej klapy, po obu stronach nad klamką to już chyba zauważyłeś, (ciekawe jak to zrobił tak ładnie symetrycznie), po za tym sprawdź, czy w dowód rejestracyjny wbity jest hak, (kolega ostatnio kupił autko z hakiem, ale nie zwrócił uwagi, że w dowodzie nie ma o tym mowy). Zdjęcia trochę nie halo, ale kierownica ma chyba inny odcień niż poducha,ewentualnie ma więcej najechane i gostek czyścił obręcz kierownicy. Czy mi się wydaje, czy na tylnych szybach naklejka PIKUR-a czy bardzo podobna wzorem np. auto-alarmu? Cena nie jest duża, ale to komis, a on musi zarobić minimum 500zł, a cenią zawsze co najmniej 1000 zł więcej. Najprościej, podjechać do komisu rozpytać, zapisać sobie po cichu tablice, a dalej ... to już mogę tylko na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Na moje oko to niestety chyba naklejka alarmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysszu Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) Samochód nie stoi w komisie. Dodany na ich profilu przez grzeczność (znajomi właściciela komisu - pewnie odpowiednio poinstruowani jak sprzedawać autko)... Tylko jak zawsze pojawia się "ale", użytkowniczka auta nie ma pojęcia gdzie szukać, kiedy był założony gaz... Więc muszę się do niej udać i przejrzeć papierska - bo jeżeli homo na butlę kończy się w niedalekiej przyszłości, to nie ma sensu kupować. P.s Też mnie zastanawiają te ślady na klapie :) Naklejka chyba BearLocka Edytowane 7 Października 2011 przez krzysszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Jeśli dogadacie się co do ceny, to czemu nie kupować? Homo butli się kończy? - zakup nowej bardziej się opłaca, jeśli zamierzasz autkiem śmigać trochę dłużej niż 2 lata. Kwestia jeszcze, czy był ten gaz dobrze założony i czy właściciel/ka dbali o niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysszu Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Oczywiście, jeżeli silnik będzie ok, i "naocznie" autko będzie wyglądało podobnie jak na zdjęciach, a do tego jeszcze dogadamy się co do ceny to wezmę maszynę. A miał ktoś doświadczenia z tym silnikiem na gazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi