jajaceek Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) Witam, Niestety w moim Scenic'u poleciała przednia szyba i niestety mam problem bo nie wiem jaką mam. Na pewno mam czujnik deszczowy. Pojechałem do specjalisty i on spojrzał na oznaczenia szyby i powiedział, że muszę mieć z numerem 3 - jest on na samym dole. Słyszałem, że są szyby solarne - co to w ogóle znaczy. Może ktoś kto się dobrze zna na szybach powie mi co to za szyba na podstawie opisów - poniżej zdjęcie: szyba z numerkiem 3 to moja. Jednocześnie u znalazłem zdjęcie innej szyby z numerkiem 4. Możecie opisać jakie są różnice między nimi. Pozdrawiam, J Edit: jeszcze znalazłem zdjęcie szyby z numerkiem 0 Edytowane 12 Października 2011 przez jajaceek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Ktoś głupot tobie na opowiadał. 3 na samym dole oznacza rok produkcji szyby i jest ona z 2003r. Natomiast druga jest z 2004r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) Ta magiczna 3 i 4 to rok produkcji auta,mniemam ze Twoje jest z 2003,masz szybę fioletową ?Jeżeli tak to jest to szyba solar,niweluje refleksy swietlne i zapobiega zbytniemu nagrzewaniu sie wnętrza. a tu masz już na ten temat http://megane.com.pl/topic/8785-megane-ii-ph-ii-szyba-czolowa-jaka/ Edytowane 12 Października 2011 przez ponuryzniwiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi