barczatka Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 (edytowane) Cześć mam następujący problem, jestem właścicielem Renault Scenic II 1,9 DCI 119 KM 2004 rocznik, w ostatnim czasie jego silnik bardzo często przerywał, skakał, tak jakby miał czkawkę, działo się to zazwyczaj przez kilka-kilkanaście sekund po czym był spokój i znowu czkawka, później szarpania zaczęły być co raz mocniejsze, (zaznaczam ze nie pojawił mi się ani razu żaden komunikat na pulpicie o możliwych problemach). Po pewnym czasie samochodem tak zaczęło szarpać ze zaczął gasnąc. Dopiero za n-tym udawało się go odpalić bo ciągle gasł, przejechałem kilka kilometrów i znowu gaśnie. Dramat, byłem u mechanika. Regeneracja wtrysków, kosztowała mnie 2,5 tys, nic to nie dało, mechanicy rozkładają bezradnie ręce, trzeci warsztat nie wie co zrobić, czy ktoś z was miał podobny problem w tym modelu samochodu albo w innym renault. Macie może jakiś pomysł co można byłoby z tym zrobić ??? Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Bartek /0cool: przeniosłem do bardziej chyba odpowiedniego działu. Dodatkowo proszę o poprawienie tematu - zbyt ogólny! Edytowane 17 Października 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Ciśnienie na cr do sprawdzenia i regulator ciśnienia na pompie WC (być może pompa wc padła). Jak wszystko ok sprawdź czy zawór egr jest cały bo potrafi się od niego coś oderwać i polecieć do kolektora. Jeszcze mmoże byc problem ze smokiem w baku zapchany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 (edytowane) spróbuj podpiąć paliwo z bańki a nie z baku Postaraj się pisać poprawnie - Tomik 1970 Edytowane 17 Października 2011 przez Tomik 1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 (edytowane) Ja na twoim miejscu zacząłbym od sprawdzenia podstawowych rzeczy a mianowicie: -Filtr paliwa -Pompy wysokiego ciśnienia -Szczelności układu paliwowego (węże, rurki, mocowania...) -Sprawdzenia czy układ nie zaciągnął jakiegoś syfu... -Czujnik doładowania -Czujnik położenia wału -Filtr powietrza U mnie np.powodem podobnych objawów była źle dokręcona puszka filtra powietrza po wymianie. Powodów może być cała masa, proponuję pojechać do mechanika z CLIPEM. Edytowane 21 Października 2011 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi