aston76 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 A ja sobie wożę kabelki o długości 4,5 metrów jeden i wykonany jest z przewodu o przekroju 35mm2. I nie mam problemu aby odpalić auto jak padnie akumulator. Nawet na tym kabelku ciężarówki odpalałem. Do tego naładowałem wczoraj akumulator, wymieniłem płyn w zbiorniczku oraz umówiłem się na wymianę opon. Jak spadnie śnieg to jeszcze łopata do śniegu znajdzie się w bagażniku oraz szpadel. I jeździ także folia na przednią szybę (zakładana jak są przymrozki i wtedy nie trzeba jej skrobać z rana :) ;) ;) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 I jeździ także folia na przednią szybę (zakładana jak są przymrozki i wtedy nie trzeba jej skrobać z rana ). Też zakładam folię na przednią szybę, kupiłem za kilka zł budowlaną i dociąłem do odpowiednich wymiarów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 I ostatni etap już za mną,czyli wymiana opon na zimowe razem ze stalowymi felgami ;) i wszystko nówki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawapromyk Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Też zakładam folię na przednią szybę Jak montujecie folię do przedniej szyby, macie jakieś praktyczne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Zawsze stosowałem taka, która była dłuższa jak szerokość auta, a na jej końcach były przyssawki. Podklejałem taką przyssawkę od środka do szyby zamykałem drzwi i przeciągałem folię po szybie na drugą stronę. Tu ta sama operacja w środku i można było auto pozamykać. Minusem tego rozwiązania są pozostawione ślady po przyssawkach na szybie. Dla tego też teraz mam odpowiedniej długości gumkę, (taka zakupiona w pasmanterii) przymocowaną z jednej strony zamiast przyssawki, z drugiej zakończoną zatrzaskiem plastikowym. Takim jak przy plecakach, szerszych smyczach. Zamiast drugiej przyssawki druga część zatrzasku. Teraz zamiast kleić, wystarczy zatrzask zapiąć w środku pod szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Ja po prostu przytrzaskuje drzwiami najpierw jedną część, a potem drugą. Jest trochę zabawy jak jest wiatr, ale to kwestia wprawy :D Chwila przy zakładaniu oszczędza dużo czasu przy skrobaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Patent z przyssawkami albo gumkowym sciągaczem znacznie skraca ten czas na zakładanie. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi