Fkiepski Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam serdecznie, podczas wymiany termostatu i odpowietrzania układu nadpękł mi ten odpowietrznik na rurce która idzie do nagrzewnicy. Jutro z rana zamówię ten wąż z odpowietrznikiem. Lecz moje pytanie co potrzebuje zdemontować aby dostać się do mocowania wąż ---> nagrzewnica. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Nic, wymieniasz samą rurę. Na końcach masz opaski, zsuwasz, zdejmujesz całą rurkę. Opaski przekładasz i zakładasz rurkę na miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fkiepski Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Dojście do łączenia z nagrzewnica jest dobrze dostępne ? (niestety gdy ukruszył się ten odpowietrznik było już ciemno i tylko tyle co ręka namacałem. Pozatym aby go wymienić potrzebuje znowu spuścić płyn ? Acha jeszcze jedno bo nie znalazłem odpowiedzi, tym odpowietrznikiem odpowietrza się gdy silnik jest juz nagrzany i musi być zakręcony czy odkręcony korek zbiornika wyrównawczego ? Odpowietrzam do puki nie przestanie lecieć powietrze rozumiem tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 w książce sam naprawiam masz dobrze opisaną procedurę odpowietrzania tego silnika. Robiłem to kiedyś i za pierwszym razem się udało, nie trzeba było później już tej czynności powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi