killer007 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Potrzebuje wymienić czop wahacza w warunkach domowych. Próbowałem już uderzania młotkiem ale wysunęła się tylko na 1cm i teraz ani drgnie. Prosze o porady w jaki sposob mozna to wybic lub wymontowac? Megane 1.6 coupe 97r. kontakt: [email protected] Edytowane 23 Października 2011 przez killer007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Chodzi Ci o czop piasty? Ten na którym jest osadzone łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer007 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 tak chodzi mi wlasnie o ten czop i potrzebuje go wybić bo jest lekko skrzywiony. I nie wiem w jaki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 http://megane.com.pl/topic/19458-uderzenie-w-kraweznik-lewym-tylnym-kolem/page__p__154527__hl__%2Bczop+%2Bbelki__fromsearch__1#entry154527 http://megane.com.pl/topic/11139-megane-i-ph2-problem-z-belka-tylna/page__hl__%2Bczop+%2Bbelki Tu masz dwa tematy, przejrzyj je. A czop wybijesz przy pomocy dwóch dużych młotków, tylko z jednej strony wybijasz, a drugim młotkiem musisz przytrzymać belkę od drugiej strony (pod autem) bo inaczej będzie odskakiwać i za nic nie wybijesz. Jak chcesz uratować gwint to uderzaj albo przez śrubę o mniejszej średnicy, albo przez mosiądz (ja tak zrobiłem i wyszło idealnie). Najlepiej jakbyś miał kogoś do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer007 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 w opisany przez Pana sposób było już robione wczoraj i jak mowilem wczesniej nie chce juz drgnąć. Potrzebuje jakiegos innego roziazania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 hmm, jest tylko jeden kierunek, w którym może wyjść, więc w tym kierunku bym nadal próbował. Podejrzewam, że ten czop jest zbyt twardy, żeby go przeciąć. Nie chce wyjść przez to skrzywienie? Zawsze możesz próbować posmarować jakimś środkiem penetrującym, albo naftą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer007 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 używałem wd40 ale tez nie pomoglo.. jest tez pomysł tego podgrzania ale musiałbym załatwić od kogoś palnik noi wiadomo dla amatora taka zabawa niebezpieczna:D w poniedzialek albo wtorek ruszam znowu z tatą i z młotkami zobaczymy jakos musi pojść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 musiałbym załatwić od kogoś palnik noi wiadomo dla amatora taka zabawa niebezpieczna:D Do samego podgrzania wystarczy turystyczna butla z propanbutanem i palnik do lutowania rurek miedzianych, ten największy. Grzejesz gniazdo w którym osadzony jest czop, a przed próba wybijania, czop polewasz zimna wodą w celu jego ostudzenia, tak by różnica temperatur pomiędzy czopem a gniazdem była jak największa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer007 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) dzieki za porade butle mam teraz tylko ten palnik musze załatwić... Edytowane 23 Października 2011 przez killer007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 jakieś rady nie puść coupety z dymem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer007 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 a ten czop jest od prawej strony czyli od strony baku z paliwem:D także oby było bez fajerwerek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Wielkość płomienia w tym palniku regulujesz zaworem i przysłoną na dyszy, tak więc dobierzesz optymalną jego długość i wydajność. Ogrzewać możesz z zewnątrz po tarczy kotwiącej hamulca, odległość od baku jest wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer007 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 udało się czop wyskoczył :) troche go podgrzałem i następnie potraktowałem młotem i sie udało. BYł nieźle skrzywiony teraz mam problem gdzie taki czop kupic... bo w sklepie sie pytałem to powiedzieli ze nie ma tego w katalogu i nie sprzedają. wie ktoś może gdzie takowy można kupić. znalazłem tylko na jakiejś dziwnej stronce http://sklep.salko.pl/produkt,3365,503,czop-wahacza-tylnego-MEGANE-dolny-nowy-4-dr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jak nie Salko, to praktycznie tylko w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) chyba mam na zbyciu coś takiego :) ale od belki 4 drążkowej a ty masz 2 drążkową więc sprawdź wymiary. Edytowane 24 Października 2011 przez Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi