Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

problemy po wymianie sprzęgła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakieś dwa tygodnie temu w mojej megane I miałam wymianę sprzęgła, końcówki drążka i amortyzatory z tyłu. W sumie duża naprawa, ale do rzeczy. W kilka dni po wymianie pojawiły się dziwne stuki w trakcie kręcenia kierownicą. Wróciłam z reklamacją, powiedzieli że brzmi jak przekładnia, zaglądali pod auto ale nic tam nie wypatrzyli (?). Jeżdżę z tym już trzeci tydzień i coraz bardziej jestem wkurzona, bo auto przed tą "naprawą" nie dawało mi specjalnych powodów do niepokoju. Do tego wczoraj odkryłam że nie działa klakson. Wyczytałam, że do wymiany sprzęgła wyjmuje się cały silnik - stąd moje pytanie czy to możliwe że coś schrzanili podczas tej naprawy lub może zapomnieli czegoś podłączyć z powrotem i teraz stuka mi podczas kręcenia kierownicą i klakson nie działa? Jestem już na tyle zła, że pojechałabym z tym do innego warsztatu, ale zostawiłam tam całkiem sporą sumę pieniędzy i jeżeli usługa została wykonana nienależycie starannie, to wolę reklamować niż płacić od nowa..

z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i sugestie,

pozdrawiam,

Ola

Sknocili coś najprawdopodobniej przy wymianie końcówki drążka (może cały drążek wymieniali?).

Jest też szansa że poluzowana jest maglownica i dlatego stuka przy skręcie. Trudno powiedzieć jak się nie widzi sprzętu.

• 2 miesiące temu...

Mam to samo. Najprawdopodobniej jak odkrecali "wózek" silnika poruszyli tez przekładnie kierownicza. W wyniku tego prawdopodobnie wysunęła się lekko oś (wałek) na którym jest mocowana kierownica. W nastepstwie tego przemieściła się kierownica, kable były za krótkie i przy obracaniu kołem kierownicy wszystko się pourywało. Trzeba poprawić ustawienie osi kierownicy i naprawić uszkodzone elementy instalacji:)