Prezes Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 lotos zaopatruje się w orlenie Z tym nie jest tak do końca - lotos na którym ja leję - Orlena omija szerokim łukiem choć najbliżej ma Znajomy tam robi i wiem - pewna informacja :) Biorą tylko swoje bo PEWNE :) http://www.lotos.pl/handlowy/produkty/paliwa A tutaj karty produktu po naciśnięciu wybranej kategorii, jeśli chodzi o ON: http://www.lotos.pl/handlowy/produkty/paliwa/oleje_napedowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajo Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 A ja natomiast Tankuje na Shell i BP czasem orlen Shell - V power diesel Bp- Diesel ultimate Orlen - Verva Diesel ( jak musze) nic innego nie mam zamiaru lać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu PW Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Obecnie tylko BP Ultimate Diesel. Wcześniej też Neste i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 dexterpl ale dalej na stronach np orlenu czy lotosu w opisie np benzyny 95 dalej pisze 50 g siarki tylko te 98 maja mniej to jak to sie ma do tej ustawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas1234 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Kiedyś tankowałem na Orlenie ale później przerzuciłem sie na SHELL'a i od tamtej pory nic innego nie tankuje SHELL paliwo najlepszej jakości jakich wymaga dci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 prawda jest taka,że każdy ma swoją stacje/markę a bezpiecznych paliw w PL nie ma.Ale też mi się wydaje,że Shell jednak jest najbezpieczniejszy-chociaż tankowałem tam tylko 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Panowie ruszcie głową Myślicie że skąd takie Arale, Shelle,Bp i inne biorą paliwa na terenie RP do swoich stacji? Koszty transportu wymuszają kupno u lokalnych producentów i tu głównym dostawcą jest Orlen, Lotos, coś nie coś dostarcza Slovnaft, jakieś nieznaczne ilości od okolicznych sąsiadów. Chrzczenie i oszustwa zaczynają się na bazach i stacjach paliwowych. W rafineriach pilnuje tego specjalna komórka atestująca, a przede wszystkim Szczególny Nadzór Podatkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja tankuje zwykle na Orlenie i Shellu, na BP raz zataknowalem i dziekuje - spalnie wzroslo do prawie 10l/100 a trase zawsze robie taka samą. Na orlenie mam ok 8.5l/100 a na shellu 8l/100. Mowie o gazie. Do tego majac karte shella mozna tankowac o 10gr taniej czyli u mnie za 1.60 - wiec prawie jak za wode:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 ja zwykle leje na shellu póki co nie narzekam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tico0 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Do niedawna też wierzyłem w v power jednak mi przeszło tankowałem caly czas na tej samej stacji często nawet z tego samego dystrybutora i ostatnio jak zatankowałem auto dostało szajby kontrolka od wtrysku zaczeła się zapalać w trakcie jazdy brak mocy mulił strasznie, szybciutko wyjździłem ten syf i teraz tankuję na statoil i jest git nie czuć specjalnej różnicy między v power więc szybko tam nie wrócę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Do niedawna też wierzyłem w v power hahahaha...niemozliwe.A niektorym od V pPowera niby mocy przybywalo i nie szlo im nic wytlumaczyc.Ja tankuje na Orlenie i jest ok,chociaz czysami wleje na Shellu i Statoil.Roznicy nie widze,paliwo i tak jest wszedzie z Plocka. ;-) tylko sie inaczej nazywa´. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyh Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 WitamPo długich rozważaniach zdecydowałem się na zakup Meganki II 1.5dCi Po przestudiowaniu forum, wiem że nasze paliwko nie jest najlepsze (w sumie to wiedziałem już to wcześniej wobec tego mam pytanko na jakich stacjach i jaką rope lejecie do swoich autek? Wiem że nawet na firmowej stacji można trafić siajs ale chyba prawdopodobieństwo tego maleje wraz z renomą firmy (a może się myle?) Podsumowując co i gdzie najczęściej lejecie do swoich autek. mozesz to sprawdzic w latwy sposob tankujac na roznych stacjach i zapisujac wynik na motonotes.pl i pozniej porownac ile sie przejechalo i jakie spalanie wyszlo na jakim paliwie pozdrawiam Zbyh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_s Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 shell/bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namati Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Neste zawsze i wszdzie Jestem bardzo zadowolona, nie muszę z nikim rozmawiać ani chodzić do żadnej kasy ;] Pełen komfort :) I jeszcze obok mam myjnię. A jak nie da rady to Shell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utusiek Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 A ja omijałem stacje TESCO, ale od kiedy zobaczyłem cysternę Orlenu uzupełniającą paliwo na w/w stacji zacząłem tutaj tankować i póki co to nie zamierzam jej zmieniać. Teraz kiedy inni na Shellach, Orlenach i innych stacjach płacą 5.20zł za ON to ja tankuję po 4.77zł (4.92- 0.15 za zakupy). No i co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi