DrNO Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 tankuje tylko na jednej stacji, zawsze V-P, staram sie z tego samego dystrybutora, mam wszystkie rachunki, latwo policzyc czy ilosc zatankowanego paliwa zgadza sie ze srednimi spalaniami auta i przebiegiem. zreszta jak sie tankuje regularnie to samo paliwo i weszlo tego juz kilka tysiecy, to ciezko jest udowodnic ze to inne paliwo, ktorego z obliczen by wyszlo paredziesiat litrow (a ktorego nie tankowalem), jest winne awarii :] zreszta, takie sprawy w KR juz byly w sadach i kierowcy mieli wygrana w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave37 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 wiesz,teoretycznie masz racje ale dobry prawnik(a tylko takich wynajmuje duze firmy) podwazylby twoje dowody.Wystarczyłoby,ze mogles zatankowac kilka litrow zanieczyszczonego paliwa(a tyle wystarczy w skrajnym wypadku aby rozwalic wtryskiwacze,ktore zepsuja sie np.po jakims czasie)na innej stacji z ktorej nie wziałes paragonu.Najzupełniej sie z Toba zgadzam ale sam wiesz jak czasami wyglada w sadzie:miesiace procesow,stargane nerwy,kosztowne analizy(w tym przypadku drobiazgowe sprawdzenie silnika przez biegłego itp,itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Bardzo ciężko udowodnić winę stacji... Np. tankujac gaz w UK na stacji przy hipermarkecie wchodzilo mi jakims cudem 46L co jest nie mozliwe... Teraz od 3 miesięcy tankuje na Shellu i wszystko jest ok, i ilosc paliwa jaka wchodzi do baku i jego jakość.. W Polsce zawsze tankowałem na BP podobnie jak mój tata i zawsze wszystko było ok... Podejrzewam że po powrocie znowu zacznę tankować na BP :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pooh Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 nie chcę Was martwić, ale jakość paliwa niestety nie zależy od marki, ale od właściciela stacji... Na Śląsku robili kilka razy testy i okazuje się, że pod tym samym szyldem sprzedają i paliwo i chłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 norma :] dlatego warto miec sprawdzona stacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniek Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 ja tankuję zawszę na stacjach firmowych zawsze to bezpieczniej [z podstawowki jeszcze pamietam mini-rymowanke: "uje się nie kreskuje!". DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timax Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Dzis w lokalnym radiu slyszalem ze LOTOS dostarczac bedzie paliwo na Statoil oraz dla Shella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 ze LOTOS Jeszcze się na tym paliwie nie zawiodłem więc może to i dobrze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 ja się jeszcze na Shellu nie zawiodłem, mimo iż słyszałem niezbyt pochlebne opinie na temat Bliskiej, to zdarzyło mi sie tankować parę razy... i autko nadal jeździ... ale zazwyczaj jest to Shell pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja przeważnie tankuję na shellu, na razie wszystko jest dobrze. Tankowałem na wielu stacjach, markowych i tych nie markowych. Zawiodłem się raz, kupiłem na carrefourze z 20l i po 150-170km zapaliła się rezerwa! :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 ja cały czas tankowałem na BP i lałem u98 - teraz zmądrzałem i leje zwykłe 98 na neste - jakośc taka sama (jak dla mnie) a różnica w cenie bardzo duża - ponad 30 gr/litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati18 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Też tankowałem na shell'u dopóki pewien pan mnie nie wkurzył. Mianowicie podjechałem pod dystrybutor, pracownik podszedł, powiedziałem żeby wlał zwykłego diesla za 200zł, usłyszałem ok i że zaprasza do kasy. Zawsze jednak ogladam sie, czy aby napewno nie leje mi Pb. I tu zauważyłem że skubaniec leje diesla v-powera droższego o 20 - 30gr. Na rachunku sie upewniłem i opieprzyłem gościa. Ciekawe co by było gdybym odmówił zapłaty... Od tamtej pory tam nie jeżdże. Ostatnio kupiłem tam karte do telefonu i widziałem jak lał kolesiowi do opla kadeta tego v-powera. Złodzieje i tyle... Wiem, że to zależy od właściciela stacji. Teraz leje na bp i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 polecam przeczytac http://moto.onet.pl/1524940,4191,1,artykul.html oraz serwis http://cenapaliw.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 ja tankuje na statoil. z paru powodów: nie oferują zwykłego diesla tylko bezsiarkową supermę - cena moze jest wyzsza niz zwykłej ropy na innych stacjach ale niższa niż ropy premium na bp, shellu itp. Odpukac jeszcze sie nie naciąłem no i mam paliwo premium taniej niż u konkurencji, ktora oferuje wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Od 1 stycznia 2009 wszystkie paliwa maja być tzw. bezsiarkowe. Bezsiarkowe znaczy do 10ppm (mg/kg). Taki jest wymóg polskiej normy! Paliwa z szyldu Lotosu i Orlena od kilku lat są już bezsiarkowe. Konkurencja kupuje tam gdzie niższe koszty transportu czyli np. lotos zaopatruje się w orlenie tak samo shell itd. statoil bierze paliwa prosto rafinerii gdańskiej. Paliwa premium polecam. odradzam shell vpower bo niczym się nie różni od zwykłego paliwa. trochę dodatków, czysty marketing. dla diesli najlepsza bp ultimate, on verva, lotos dynamique, dla silników benzynowych tylko 98 wystrzegać sie jak ognia stacji prywatnych, niemodernizowanych, na supermarketach, lub prywatnych pod szyldami znanych marek. Wiem co pisze bo siedzę w kontroli paliw. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi