Megi97 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam koledzy ostatnio cos szwamkuje mi moja megi mianowicie zaczeło sie od puków z przodu zawieszenia wymieniłem sworzeń wahacza wraz z tulejami z obu stron w sobote wymieniłem wszystkie gumy stabilizatora co prawda pomogło bo na prostej drodze puki ucichly ale jak podjeżdzam pod podjazd prawym czy lewym kołem jest jeden stuk i to wszystko i podczas jazdy skręce w ostry zakręt. Ja już nie wiem co to może być może wy macie jakis pomysł aha w serwisie renault powiedzieli mi że drążki kierownicy maja mały luz ale to chuba nie to co wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Jak zapalasz to stuka? Może stukać nie za każdym zapaleniu silnika. Jak zjedziesz z krawężnika prawym przednim kołem to też stuka? Jak powyższe występuje sprawdź poduszki silnika, szczególnie z prawej strony, tej przy rozrządzie. Mogą też stukać gałki na drążkach sterowniczych, szczególnie jak koła są skręcone, a koło wpadnie w wybój, nierówność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi97 Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 hey przy odpalaniu nic nie stuka tylko jak jade i mocno skręce koła wlewo lub w prawo stuka przy zjeżdżaniu z podjazdow. W serwisie mowili mi że drażki kierownicy mają małe luzy i nie mam sie spieszyć z ich wymianą dopiero na wiosne ale czy one sa prowoderem tego pukania. trudno jest opisac to moje stukanie czuć je pod nogami jak jade w lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Oj wiem, że czasem na końcówkach ciężko zdiagnozować luz, też się z tym borykałem. Jednak kanał i dużo siły do nich trzeba przyłożyć, albo rozkręcić - wtedy będzie jasność sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Sprężyna czasem nie zahacza o plastikowe nadkole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Z podobymi objawami (czyli stuki przy skręcie w czase jazdy po kostce lub przy najeżdżaniu na krawężnik) pojechałem na ścieżke diagnostyczną i wyrok niestety jest takie, że to maglowica ma luz ... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi