T.Boy Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 (edytowane) Witam! Zamontowałem światła jazdy dziennej led podłączjąc plus zasilania ze skrzyni bezpieczników w komorze silnika, z żółtego kabla z pomarańczowym paskiem (zapłon), z białej kostki, a minus podłączyłem pod nakrętkę mocującą skrzynkę. Natomiast rozłącznie spod świateł postojowych, z niebieskiego kabla, z czarnej kostki. Problem jest taki że zakłócają pracę radia (słabiej odbiera) podczas pracy silnika i świecą te światła. Gdy silnik nie pracuje (dzienne włączone) lub gdy pracuje i świecą się postojówki (dzienne wyłączone) wzystko jest ok. Co może być przyczyną takiego zachowania? Edytowane 6 Listopada 2011 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja mam to samo tylko że mam takie tyrkanie z głośników.... podobno pomaga filtr przeciwzakłóceniowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_26 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Ja tez mam tak samo podłączone ledy u siebie ale u mnie nie ma żadnych zakłóceń radia.Być może zależy to od radia a może od ledów. U mnie jedyny malutki minusik to to że włączają się po przekręceniu kluczyka wraz z kontrolkami a liczyłem na to że zaświecą się dopiero po odpaleniu silnika. A jakie masz te ledy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Podejrzewam ze to chińczyki. Nie kupiłem tego na allegro tylko w sklepie. Dziś podpiąłem je bezpośrednio do aku i zakłócenia jakby mniejsze. Spróbuje odseparować światła przekaźnikiem od instalacji samochodu (aku-przekaznik-swiatła, sterowanie przekaźnika ze skrzynki bezpieczników). Może to cos da. Jak nie to oddam je do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Obawiam się, że niewiele Ci to da. Ledowe, w szczególności chińczyki, słyną z tego, że potrafią (niezbyt często ale jednak) zakłócać radio (i nie mówię tutaj o CB). Może filtr przeciwzakłóceniowy na zasilaniu radia lub lamp by coś dał, tylko to kolejne koszta i brak gwarancji poprawy. Edytowane 8 Listopada 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_26 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja u siebie założyłem takie ledy i nie mam żadnych zakłóceń na nich. Dołączony do nich był także automatyczny włącznik na allegro dałem za nie nie całe 60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja rozwiązałem już problem, kabel co mi szedł do wzmaka(chinch) nie mógł być zwykły tylko ten co jest do car audio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kwestia świateł, a w zasadzie ich przetwornika, który jest kiepsko ekranowany i wprowadza zakłócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja już miałem wcześniej te zakłócenia po daniu sD-2 były silniejsze wiec nie kwestia tylko tego modułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja mam zainstalowane Philipsy dzienne i nie ma z nimi takiego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Jakie masz Pawel te philipsy? Cztero czy pięcio diodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Z czterema diodami, są małe i nie trzeba się zastanawiać gdzie je zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) Oddałem dziś lampy do reklamacji Edytowane 9 Listopada 2011 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi