uphate Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) "Niemożliwe stało się możliwe. Benzyna jest już po 6 złotych! Na razie tylko na najdroższych stacjach i tylko ta wysokooktanowa. Ale ceny 95-tki, a także oleju napędowego, praktycznie codziennie pną się do góry i już sięgają 5,50 złotych " http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,Benzyna-juz-po-6-zl,wid,13967324,wiadomosc.html No to ładnie... Rowerem panowie i panie rower ;] Edytowane 8 Listopada 2011 przez uphate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A jednak ostatnio facet na stacji dobrze prawił. Przepowiedział to, jak i wspomniał że lpg będzie lekko po 4plny. Ciekawe czy cyferki w lotka też by podał :D Na szczęście ja u siebie jeszcze nie zaobserwowałem tego, ale znając nasz kraj, to kwestia czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Big_Mac_ Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kraj ma tu mało do rzeczy, to ogólnoświatowy trend przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uphate Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Podwyżek tych nie tłumaczą ani ruchy na światowych rynkach surowcowych, ani na walutowych, gdyż ostatnio obniżają się znacząco zarówno dolar od początku miesiąca ponad -7% wg notowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A ja już zaobserwowałem leje ze 40 zł i za każdym razem robię mniej kilometrów dla mnie jako osoby która nie ma pracy to lekki kryzys pozwolę sobie Wam dać link do artykułu z serwisu trojmiasto.pl na temat drożejącego paliwa bardzo ładnie napisane co jak i dlaczego LINK DO ARTYKUŁU 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 To stwierdzenie jest najlepsze, ręce opadają! Rząd bez wahania wprowadzi wyższe podatki? - Tak. W Polsce nadal rośnie gospodarka, chętnych do zakupu paliwa jest coraz więcej. Szczególnie dotyczy to oleju napędowego. Z perspektywy rządu nic nie stoi na przeszkodzie, by pobierać jeszcze większą opłatę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawapromyk Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 no to dziś tankuje pod korek :D Co do cen benzyny i wpływu na nie ceny ropy to zawsze mnie zastanawia. Ropa idzie w górę to tego samego dnia na stacjach cena w górę, ropa spada to na spadek cen paliw trzeba trcohę poczekać. Pamiętam czasy jak pełny zbiornik mieszanki do MZ (ok 12 litrów) kosztował mnie 20 PLN. Chociaż na jednym z pierwszych tankowań LPG na BP (z 7 late temu) cena była już powyżej 2PLN za litr była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 U mnie na LUKOILU ON dziś był po 5,39. A to że drastycznie cena skoczy w górę nie od dziś przecież było wiadomo. To za sprawą kiepskiego kursu złotego do Euro w momencie ustalania jakiegoś tam narzuconego podatku. I nieistotne czy władze sprawuje ten rząd, czy też nowy, czy nawet byliby przy władzy mistrzowie obiecywania, którzy teraz gryzą się pomiędzy sobą i się eliminują, byłoby tak samo. Wprowadzanie na siłę demokracji w Libii przez kraje europejskie, też nie pomaga w obniżaniu cen surowca ale go zawyża. I tym sposobem, chcąc być kolejnym światowym żandarmem, Europa sama sobie strzela w kolano. O kosztach ponoszonych przez nasz budżet na bzdetne misje ponoć pokojowe, już nawet nie warto wspominać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uphate Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Od stycznia 2012 roku na kierowców czekają kolejne podwyżki cen paliw na stacjach. Według prognoz olej napędowy w tym czasie zdrożeje o kilkadziesiąt groszy na litrze. Ponadto Unia Europejska zamierza podnieść akcyzę na autogaz. Spowoduje to, że za LPG przyjdzie nam zapłacić nawet o połowę więcej niż dotychczas. http://www.motofakty.pl/artykul/litr_lpg_za_4_zlote_w_2012_roku.html Za Jarka benzyna była po 3,5 do 3,6 zł , batyłka ropy 220 do 240$ ,teraz baryłka ropy kosztuje 110 $ , ale glosowanie na platforme i logika to dwie różne rzeczy Edytowane 8 Listopada 2011 przez uphate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 No i głosując na obiecywacza jarkacza miałbyś pewność, że zabierze brakujące pieniążki z konta mamusi, (bo przecież i podatki miały być obniżone) połata wszystkie dziury i paliwa będą po 2,50. O święta naiwności....... Kiedyś był taki o wiele od niego mądrzejszy, Salomon się nazywał, a też z pustego nie potrafił nalać. Na tym proponuję zakończyć te dywagacje i domorosłe politykierstwo. Na tym forum, jak do tej pory, udawało się unikać takich tematów o politykę i religijność zahaczających i niech tak pozostanie. Jest masa portali w sieci gdzie swoje frustracje można przelać na monitory, proszę więc z tych miejsc skorzystać. O Cenach paliw tez jest oddzielny temat, więc ten go dubluje i jest całkowicie zbędny. Podlega wobec tego zamknięciu lub kasacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kraj ma tu mało do rzeczy, to ogólnoświatowy trend przecież. Srały świerszcze, będą deszcze. Unia, nieudolny rząd i mamy wysokie ceny. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Sorry, ostrzegałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi