logolo Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Miałem problem z zapalaniem zimnego samochodu. Zapalał dopiero za którymś razem za to od razu po przekręceniu kluczyka. Problem się potęgował jak była niska temperatura. Właśnie go u mnie rozwiązałem. Padnięty przekaźnik na pompie paliwa. Załączał się jak mu się chciało. Mam wrażenie że jest to dosyć powszechna bolączka użytkowników Scenica. Jestem ciekawy u ilu osób okaże się że jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Troydon1 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Jaki jest koszt wymiany tego przekaźnika? Chodzi mi o koszt części i ewentualnej robocizny u mechanika. Wymiana tego to skomplikowana operacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logolo Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 (edytowane) Nie wiem czy to skomplikowane, bo to nie ja robiłem :D Za wymianę plus części zapłaciłem okrągłe 200 zł. Ale do wymiany przekaźnika doszło podłączenie pod komputer + poprawa styków w/przy przepustnicy (jeśli dobrze zapamiętałem), bo było podejrzenie, że to może jest to przyczyną i chyba czyszczenie samej przepustnicy. Do ciekawe dodatkowo okazało się że autko chodziło na w trybie awaryjnym (tydzień temu padła mi cewka, może to było przyczyną). Teraz jak zatrzymałem się na światłach to sprawdzałem po obrotomierzu czy silnik pracuje - znikły wibracje których nawet nie byłem świadom wcześniej a jednak były. Mechanik u którego to robiłem jest na prawdę godny polecenia. Zajmuje się wtryskami gaźnikami, zapłonami itp. Niestety pracuje 7.30-16 pn-pt i żadne inne godziny odstawienia/odebrania samochodu nie wchodzą w grę. Jego jedyny minus to fakt, że nie tyka się gazu. Twierdzi, że aby auto chodziło dobrze gazie musi być najpierw dobrze wysterowane na benzynie. Po regulacji u niego odsyła na regulację gazu. Nie wiem czy to drogo czy nie. Może ktoś się wypowie? Edytowane 17 Listopada 2011 przez logolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurys Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Cześć, Można prosić namiar na tego mechanika? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logolo Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Trochę po czasie ale może ktoś skorzysta: wyszukajcie sobie 'autoszpacza'. Warszawa. ul. Szpacza 15. Ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi