lubaraf Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 witam, czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi na pytanie czy tłumik do Scenica II z silnika np 1.9dci jest taki sam jak ten w 2.0 benzyna? Wizualnie to samo, ale cena inna. Tłumiki do każdego scenica z wyjątkiem silnika 2.0 można trafić jako zamienniki. Do dwulitrowej benzyny sprawa jest już trudniejsza - nikt nie robi zamienników. Firmy mają już numery katalogowe ale tłumików nie ma. W Renault Polska tłumik kosztuje ponad 600 zł + jakaś obejma za 180 zł a w intercarsie np tłumik do 1.9dci kosztuje 480 zł - bosala. Ktoś mi podpowiedział, że jeżeli średnica przyłącza i rozmieszczenie uchytów pasuje to możne go zakładać, ale jak to jest w rzeczywistości? Jeżeli ktoś z Was forumowicze wymieniał już tłumik końcowy w tak modelu i wie może gdzie można tak trafić nowy (zamiennik) też będę wdzięczny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 (edytowane) do samych 1,9 też są (chyba) różne, bo niektóre mają FAP. poza tym katalizatory są inne. Edytowane 20 Listopada 2011 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Witam.Zamienniki są na bank.Ja u siebie w 2 litrowej benzynie tylko że F3R własnie taki mam założony.Zakładałem go pod koniec 2008 roku, koszt z robocizną i gumami 200 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubaraf Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Nie jest problemem trafić tłumik do każdego ze Sceniców czy to I czy II fazy, ale do II w 2.0 benzynie poprostu nie występuje zamiennik. Co więcej nie ma go z czym podmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi