tmalec6 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam. Mam problem z klimą. Ręczne sterowanie klimy jest OK, gdy włączam przycisk auto nie ma żadnej reakcji czyli nie ma nadmuchu, słychać jakieś cykanie przy załączaniu przycisku auto. Wcześniej jak włączałem przycisk auto wszystko było Ok nawet nadmuch był lepszy niż przy sterowaniu ręcznym. Proszę o radę co mogło wysiąść. Będę wdzięczny. Renault Scenic II 2004/2005 1,9 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 jak ustawisz 27*C na panelu, klikniesz AUTO to też nie dmucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmalec6 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jeśli ustawię poniżej 20 stopni i dam auto to nic się nie dzieje.Zawsze latem jak dawałem auto to nie źle dmuchało.wciskając słychać jakieś chwilowe cykanie.Dzięki za zainteresowanie.Może ktoś miał taką podobną sytuację będę wdzięczny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 może masz za ciepło w aucie na tę temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmalec6 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Gdy wsiadam rano a auto jest zimne to i tak wciskając auto nie reaguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 IMHO wydaje mi się, że to "wina" temp. zewnętrznej. dla pewności możesz przeczyścić czujnik umieszczony powyżej środkowego lusterka wstecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmalec6 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 a tak dokładnie gdzie ten czujnik się znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 takie krateczki w obudowie za lusterkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmalec6 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Dzięki ,jeszcze raz dzięki dzisiaj sobie już odpuszczę bo jest ciemno i idę na nockę .Rano jak będę wracał z roboty to sprawdzę i dam znać .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 (edytowane) ostrożnie zdemontuj (zsuń) obudowę i pędzelkiem delikatnie oczyść z kurzu. można bardzo lekko przedmuchać silniczek powietrzem. silniczek od wewnątrz wygląda jak na foto. można go ostrożnie wyciągnąć. Edytowane 20 Listopada 2011 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmalec6 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 ok.zrobię tak jak piszesz i dam jutro odpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cendra Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ja przedmuchałem czujnik przy lusterku i funkcja Auto od roku działa bez zarzutu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Jeśli ustawię poniżej 20 stopni i dam auto to nic się nie dzieje.Zawsze latem jak dawałem auto to nie źle dmuchało. Bo latem było cieplej w samochodzie i automat dążył do schłodzenia wnętrza a obecnie masz temperatury zbliżone wewnątrz i na zewnątrz to co co ma schładzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi