Lewy Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Wtryskiwacze sterowane są oczywiście analogowo. Ważny jest tylko początek i czas trwania impulsu. Jego napięcie jest stałe. Wtryskiwacz w końcu zawsze otwiera się całkowicie. PS. SMD jest bardzo fajne i dość łatwe do lutowania. Swego czasu zmontowałem i uruchomiłem Yampp'a3USB, jeśli ktoś zna ten projekt. NAwet miałem dla niego gniazdo w Megance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggumiswawa Opublikowano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Lewy możesz zapodać z kąd pobrałeś sygnały wtrysku i prędkości opcjonalnie jakie tam są kolory przewodów. Ps. gdzie moe umieścic pliki do Atmegi. oraz schemat płytki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Wtryskiwacze sterowane są oczywiście analogowo. Ważny jest tylko początek i czas trwania impulsu. Jego napięcie jest stałe. Wtryskiwacz w końcu zawsze otwiera się całkowicie. Z tego co napisales wynika jednoznacznie ze steorowane sa cyfrowo ;). Zerowe napięcie "0" wtryskiwacz zamkniety, jest napięcie stałe "1" wtryskiwacz otwarty - sterowanie 0,1 to sterowanie cyfrowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Piok, faktycznie. Są tylko dwa stany. ggumiswawa, sygnały wziąłem bezpośrednio z wtyczki na ECU. Mam rozpiskę ECU Sirius32N. Taki steruje moim silnikiem. Kolory to musiałbym sprawdzić. Teraz pamiętam tylko, że impulsy prędkości to pin 53, a impulsy na wtryskiwacz to np. 59 (i jesze trzy inne oczywiście). Masz już coś gotowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggumiswawa Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Mamy model stołowy odpalony Oprogramowanie v. beta i zapał aby doprowadzić to do końca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 no i...? co dalej? działa? pochwal się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggumiswawa Opublikowano 26 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Z powodów technicznych (czytaj zmiana pracy ) projekt został wstrzymany do wiosny. Został tylko złożony na stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Przeczytałem cały ten temat i muszę stwierdzić, że jestem pełen podziwu. Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy. A jak zrobiliście z tym mierzeniem od 0 do 100 km/h? Tzn. jak jest sprawdzane, żeby się wszystko nie wysypało, jak za długo nie przekroczy się tej magicznej bariery? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Prosze, jezeli ktos ma o wrzucenie rozpiski dla ECU w mojej megance, bo jak sie zabiore za projekt chcialbym to miec. Mam w pracy oscyloskop i jak skocze wazny projekt :evil: to w wolnej chwili zabiore sie z kolega za taki projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggumiswawa Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 na elektrodzie jest info dotyczące ECU ja do marca jestem uziemiony z projektem czytajcie zmiana pracy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 OK, dzieki, poszukam, kolega ma chyba nawet usera na elektrodzie. [ Dodano: 2008-03-05, 12:57 ] Szukam dokladnego opisu ECU (Fenix 5 ?) dla mojego silnika K7M 1.6 8v 90KM. Na elektrodzie nie moge tego znalesc / i mnie to wqrza juz (nie mam uzytkownika), chodzi mi o rozpiske, na ktorym pinie jest impuls do wtryskiwaczy a na ktorym predkosci! :( Bylbym bardzo wdzieczny, jezeli ktos ma niech wrzuci to tutaj jako zalacznik. Bo bede robil sobie taki komputerek i potrzebuje info na ten temat. [ Dodano: 2008-03-06, 14:34 ] Juz sobie znalazlem, jest w sam naprawiam opisane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 ggumiswawa, jak masz linka do człowieka montującego kompy na ATMega to podaj, miałem ale gdzieś wcięło :) Już mam może komuś się przyda? http://www.nestor-electronic.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eustachy2 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Odgrzewany kotlet Załączam projekt mini komputerka pokładowego dla Megane I Ph I. Sam sobie coś takiego zrobiłem i działa wyśmienicie. Może komuś się przyda. komputerek.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 WITAM :D Drodzy koledzy poszukuje schematu / rozpiski kostek przy liczniku w megane 1.6 z 96r mam już na półce licznik z kompem od phII i jego rozpiske kostek co jak podłaczyć na piny ale brakuje mi rozpiski z phI. Pytanie do was czy któryś z kolegów może mnie poratować taką rozpiską?? szukałem w dialogsie ale znalazłem tylko do phII. Jak uda się wszystko zrobić to zrobie manuala pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eustachy2 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 DAREN Zobacz tu http://tests.put.mielec.pl/megane/MR312MEGANE8.PDF strona 193 i 194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi