pasek Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 wystarcza wymiana membran, żeby odżył. czy taką wymianę mogę sam zrobić ?Rozumiem ze po niej i tak na regulacje do gazownika muszę jechać? No i co teraz mógł zrobić skoro miałem wyciek gazu za silnikiem (jakby z wtrysku/ów gazu ciężko cokolwiek tam dojrzeć :) ) Przepraszam za tak laickie pytania ale nie wiele sie znam na instalkach LPG Dodano: 07 lut 2012 - 21:20 jak potem wyregulować tą instalacje bez kompa i kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Na regulację już musisz się wybrać do gazownika. Sprawdź, czy po prostu nie pękł wąż od gazu. Za regenerację możesz się wziąć sam, reduktor nie jest jakimś kosmicznym urządzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Sprawdź, czy po prostu nie pękł wąż od gazu. to ten na którym jest krokowy zamontowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Tak, ale od niczego zerknij też na przewody miedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 bo "wytrysk" gazu widać za silnikiem na grodzi na środku (grodzi) auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 To jest mikser, a nie wtrysk :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Paweł napisałem WYtrysk nie wtrysk :) A tak po za tym to wąż który idzie od nagrzewnicy przez trójnik do parownika strzelił z tego trójnika i pozbyłem się płynu chłodzącego :) Wąż podłączyłem, płyn zalałem na zimnym silniku nie odpalanym nowy Petrygo(tylko to mieli w sklepie ma do -35 wytrzymać) przez odpowietrzniki przy termostacie i chłodnicy poleciał płyn zbiorniczek jest zalany pod korek. Teraz pytanie Czy jak odpalę auto to zostawić odkręcony zbiorniczek az wentylator się załączy i uzupełniać płyn czy znowu popuścić odpowietrzniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Dokładnie jak napisałeś, odpalić i poczekać na odkręconym zbiorniczku do załączenia wentylatorów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Dzięki wszystkim za pomoc, a w szczególności Tobie Paweł :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Nie ma sprawy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) czy to by był dobry i kompletny zestaw http://moto.allegro.pl/komplet-naprawczy-red-emmegas-ml-94-elpigaz-orygi-i2065593367.html do mojego parownika ?? Dodano: 10 lut 2012 - 19:36 Kupiłem dziś ten zestaw, czekam na paczkę i będę zmieniał membrany i to co w zestawie. O efektach dam znać Edytowane 9 Lutego 2012 przez pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qilk Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Jako, że temat nie zamknięty podepnę się tutaj, mam Megane Scenic 1997 1,6 90KM i problem z przełączeniem na gaz, instalacja II generacji, przy rozgrzanym silniku gdy przełączam na lpg słychać charakterystyczne "pstryk" lecz samochód gwałtownie zwalnia aż do momenty kiedy znowu przełączę na benzynę, czasami zaskakuje ale to bardzo rzadko. Sprawdzałem silnik krokowy bo podejrzewałem go jako jedną z przyczyn i jest cały czas zamknięty (wysunięty na max), co dziwne gdy podłączyłem krokowca do innego drugiego Scenica działa bez zarzutu.Co może być tego przyczyną, że silnik korkowy u mnie się nie otwiera chyba coś z elektryką ale dokładnie co? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 A może syf w filtrze? Jeżeli nie to kwestia sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qilk Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) cięcie rzeczywiście trochę syfu było we filtrze póki co trochę go przedmuchałem na dzień dzisiejszy następny krok to oczywiście wymiana, a wymiana czy jakaś naprawa tego sterownika czy pod komputer trzeba by było podłączyć i pokasować błędy? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie - damiar Edytowane 25 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisWol Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Witam mam problem z meganką,mianowicie mam instalacje Elios Stargas. Po zapaleniu silnika po 2 min przełacza sie na LPG i silnik gaśnie,starałem się rozgrzać sam silnik i wtedy na LPG w czasie jazdy włączać ale teraz na ciepłym silniku potrafi zgasnąć ,jak LPG w zbiorniku jest koniec nie przerzuca na PB.Auto zakupione z zagranicy instalacja gazowa Włoska ... czy instalacja sie rozstroiła czy mogę obstawiać reduktor ?? Edytowane 26 Października 2013 przez KrisWol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi