filigor Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Podczas wyłączania silnika hamulec nie zaciągnął się jak zwykle a na komputerze pokazał się komunikat "usterka hamulca elektrycznego".W serwisie Renault stwierzono usterkę elektoniczną.Naprawa ok.3000zł.Czy ktoś wie czy kupno używanego hamulca z podobnego samochodu (ScsnicII 2006 1,5dci 106km)załatwi sprawę i czy można to wymienić samemu bez dodatkowego programowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 trzeba sprawdzić co uszkodzone. w ASO tylko wymieniają, a może okazać się, że to jakaś drobnostka. znajdź magika z CLIPem i sprawdź to. CLIP potrzebny do kasowania błędów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz1983 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Po pierwsze jak napisał mrarek trzeba sprawdzić clipem co jest grane, a dopiero później szukać przyczyny. Po drugie, gdzieś czytałem na forum, że jak się kupi używkę to trzeba coś programować, ale nie jestem pewien, jakby co to mnie poprawcie. Ja też miałem problemy z hamulcem, nie kupiłem używki lecz wysłałem do naprawy do gości z pod Piły. Mam Granda więc używka ok 1000PLN Hamulec hula jak nowy. koszt 320zł z przesyłką. Na 3 dzień miałem go już u siebie. Mi wywalało komunikat usterka hamulca postojowego a w Clipie błąd czujnika siły nacisku czy jakoś tak. W ASO Szczecin kosztorys = 2300 moduł + 300 montaż z programowaniem. ...ale po kolei najpierw CLIP. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 dokładnie! firma nazywa się Electric-Cars i faktycznie są profesjonalistami. Adres firmy: Electric-Cars Kończak Arkadiusz Morzewo 159 64-810 Kaczory woj. wielkopolskie numer telefonu: 692-085-173 gg: 15531846 e-mail: [email protected] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filigor Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Wielkie dzieki za odpowiedzi i za adres firmy,która naprawia te urządzenia. Skorzystam na pewno,lecz najpierw podjadę na ten CLIP.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaladam1 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 WITAM W moim też zapalia się ta kontrolka,ale hamulec sie "zaciągał" - był to "sygnał" do wymiany klockow hamulcowych i teraz jest ok. Warto sprawdzić ich stan. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi