gojgien Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 andrzej27r, pomiędzy tym drugim stykiem a masa nie będzie napięcia, ponieważ on powinien być zmasowany. Przełącz miernik na "omomierz" i dopiero wtedy sprawdż pomiędzy tym stykiem i masa karoserii. Powinno pokazywać "0" (zero oporu, albo zero i drobne po przecinku, zależnie od zakresu na jaki jest miernik przełączony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 pomiędzy tym drugim stykiem a masa nie będzie napięcia, ponieważ on powinien być zmasowany... czyli jest coś nie tak.Mierzyłem napięcia jak na foto.Jutro pomierzę opór,dziś już ciemno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 mierzyłeś to napięcie mając konektorki podłączone do szyby czy odłączone (luźne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Tomaszb skoro po tej i po tej stronie było napięcie to na 100% konektorki były założone, tylko trochę dziwne, że po drugiej stronie też było 13V andrzej27r jak dla mnie to ewidentnie brakuje masy, może konektorki zaśniedziały i wystarczy je poruszać trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 zdunman wolałem się upewnić. andrzej27r, ustal który jest prądowy i na drugi podaj mase skądkolwiek, jak będzie grzać to się upewnisz, że to wina masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 rozwiązałem dziś problem.Po zdjęciu gumowych osłon w klapie ukazują nam się owe konektorki...prawy normalnie podłączony,jednak lewy był wypięty,po podłączeniu dalej nie działało podgrzewanie,więc sprawdziłem kabel miernikiem,okazało się,że miał przerwę,i trzeba było rozebrać nieco klapę.Po wymianie przewodu podgrzewanie działa,i niema już napięcia na drugim styku. Dziękuję za podpowiedzi.Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek207 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 w dniu wczorajszym padło mi podgrzewanie tylnej szyby, szukałem na forum ale podobnego problemu nie znalazłem. przy włączaniu słychac jak przekaźnik cyka jednak lampka na liczniku nie zapala się i co za tym idzie nie działa ogrzewanie. troszke kiepsko jeździ się z zamarzniętą tylną szybą. może ktoś miał już taki problem lub wie jak to rozwiązać? bezpiecznik od ogrzewania jest dobry, zaróweczka w liczniku tez jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 zobacz czy gdzieś nitka sie nie przerwała na tej szybie albo nitka gdzieś sie przepaliła musisz dokładnie obejzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 nitka sie nie przerwała na tej szybie albo nitka gdzieś sie przepaliła taaaa, nitka albo nitka, ewentualnie chyba że nitka [ Dodano: 2009-12-17, 22:27 ] w dniu wczorajszym padło mi podgrzewanie tylnej szyby zakładam , że całe a nie nitka noooo to zacznij od bezpiecznika, potem od szyby, końcówki (czy nie luźna odklejona), czy wsuwka nie wypadła, potem dalej aż do przejścia przez klape, tam się lubi ułamać (UWAGA !) może niewidocznie w izolacji a w środku przerwa. A potem ..... napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 jak wymienić przekaźnik od ogrzewania tylnej szyby. włączam przycisk i nie słychać załączenia się przekaźnika bezpiecznik jest cały, a szyba zamarznięta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek207 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 przekaźnik masz w skrzynce bezpieczników, trzeba ją cała wymontować. troszke gimnastyki i wyciągniesz, jednak przekaźnik jest przylutowany. troche dziwne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 aha no dobra dzięki to trzeba bedzie sie troche pobawić... a jak ją sie wyciąga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek207 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 jezeli dobrze pamietam to musisz odkrecic 2 srubki, odpiać wszystkie kable co ida do skrzyneczki, od dału i od góry. a później pomalutku wyciagnac skrzynke z bezpiecznikami. bedziesz musial ja troszke przekrecic w jedna strone i wyjdzie. pobawisz sie i napewno ci sie uda oczywiscie najpierw odłącz akumulator :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 dzieki, to dzisiaj bede ztym walczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek207 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 napisz jak ci poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi