vista861 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 (edytowane) Witam. Mam megane 1.6 16v typ silnika K4M (BAO4) i potrzebuje kupić uszczelki plastikowego kolektora ssącego. załączam foto. proszę o pomoc, Edytowane 16 Grudnia 2011 przez vista861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 W ASO, użyj :) jakiś czas temu pisałem ile kosztują w RP. PS Popraw profil, uwzględnij typ silnika i model auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Byłem w ASO kupiłem uszczelki i oring , ciężko dostać te usszczelki w intercarsie, albo na allegro. dzisiaj założyłem wszystko i jest wreszcie idealnie, wreszcie podkreśclająć ponieważ nie wiedziałem co mu dolega kupiłem silniczek krokowy i nic, myślałem ze czujnik położenia wału ale okazało sie że też nie. Ale pomyślałem ze spróbuje sprawdzić szczelność beznzyną ekstrakcyjną i wszystko wyszło . uszczelki i jeden oging był taki stwardniały jak plastik. oby długo służyło. Gdy wariują obroty to warto sprawdzic czy nie ciągnie lewego powietrza. pozdrawiam wszystkich posiadaczy reanault.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 ciężko dostać te usszczelki w intercarsie, albo na allegro. Uszczelki przepustnicy kupuje się w sklepach z łożyskami lub warsztatach zajmujących się naprawą różnego rodzaju pomp. Za swoje, w sumie zapłaciłem 11 zł. :). Natomiast uszczelki kolektora dostępne są jedynie w ASO. Możesz próbować poszukać na szrotach i kupić za kilka zł, cały plastikowy kolektor z uszczelkami i czujnikami podciśnienia i temp. zasysanego powietrza ale nigdy nie ma gwarancji na ile są szczelne. Jak miałem zdjęty kolektor to również zastanawiałem się czy ich nie wymienić lub posmarować ich dodatkowo uszczelniaczem silikonowym. Ostatecznie wyczyściłem je i założyłem stare. Jak na razie nic nie wskazuje żeby były tam jakieś przedmuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 a ja podpytam :D i odkopię troszku temacik. Czy kolektor dolotowy można uszczelnić tylko silikonem wysokotemperaturowym ? Pytam gdyż wg. manuala tak właśnie można zrobić, a chcę jutro zadziałać i uszczelnić dolot wraz z przepustnicą oraz czyszczenie przeprowadzić. Jeszcze jedno małe pytanko :D wyszukałem że rozmiar oringów na przepustnicę to 65mm*4mm i 70mm*8mm i tego się trzymać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARREK Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Ja bym w silikon się nie pchał, chyba że chcesz co jakiś czas tam zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi