trajmund Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam Wszystkich!Szukałem na forum i niestety nie znalazłem ( albo przeoczyłem )Mam problem z tylnymi lewymi drzwiami w megane classic 98'.Mianowicie nie idzie ich w ogóle otworzyć.To znaczy centralny zamek działa i siłownik w tych drzwiach również.Ale otwieranie i zamykanie nie daje żadnego efektu.Po zdjęciu tapicerki i próbie otwarcia drzwi od środka też nie ma żadnego rezultatu.Próbowałem "na siłę" pociągnąć cięgno od tzw.go "cyngla" który wystaje z tapicerki i w czasie otwierania oraz zamykania samochodu zmienia swoje położenie ale to nic nie dało.Co prawda słychać było,że siłownik zmienił położenie lecz drzwi nadal nie idzie otworzyć ani od wewnątrz ani od zewnątrz.Nie mam już pomysłów co dalej i prosiłbym o podpowiedź w tej kwestii gdyż przy dwójce dzieci to trochę uciążliwe. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Najpierw otwórz a potem sprawdź, co się popsuło. Jak otwirzyć :) http://megane.com.pl/topic/9468-drzwi-z-zewnatrz-nie-mozna-otworzyc-megane/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ja bym sprawdził czy cięgna od klamek są zamontowane na zamku. Niestety czasem potrafią się zerwać. Trzeba wsadzić łapsko w drzwi, wymacać zamek i próbować przesuwać te zapadki ręcznie. Wcześniej spryskaj obficie cały zamek WD. Jak otworzysz drzwi zdemontuj zamek, trzeba odkręcić 3 śruby. odczepić cięgna i wtyczkę od CZ i wychodzi cały zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajmund Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ogólnie jak pociągnę dość mocno za cięgno od tej "pierdoły" od zamykania drzwi o której pisałem to słychać jak siłownik pracuje ale nie powoduje to otwarcia drzwi.Nie da się otworzyć↓ ani z zewnątrz ani od środka.Jak otwieram pilotem auto to tylko ta "pierdoła" drgnie i nic więcej.Żadne zabezpieczenia przed dziećmi nie było "włączane"(wiem o co chodzi). Po prostu zamknięty został samochód a po otwarciu centralnego zamka te drzwi się nie otworzyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Wsadź tam łapsko i ruszaj wszystkimi ruchomymi elementami, musi się otworzyć, szczególnie tymi do których dochodzą cięgna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajmund Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Popróbuje.Może da się otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalewski Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Witam. Sprawdz czy nie ma w samych drzwiach na boku czy nie ma zabezpieczenia ręczne go zamykania drzwi. Czasem przy czyszczeniu można zmienic pozycje. Jest to blokada przed otwarciem ale ręczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi