Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z drzwiami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich!Szukałem na forum i niestety nie znalazłem ( albo przeoczyłem )Mam problem z tylnymi lewymi drzwiami w megane classic 98'.Mianowicie nie idzie ich w ogóle otworzyć.To znaczy centralny zamek działa i siłownik w tych drzwiach również.Ale otwieranie i zamykanie nie daje żadnego efektu.Po zdjęciu tapicerki i próbie otwarcia drzwi od środka też nie ma żadnego rezultatu.Próbowałem "na siłę" pociągnąć cięgno od tzw.go "cyngla" który wystaje z tapicerki i w czasie otwierania oraz zamykania samochodu zmienia swoje położenie ale to nic nie dało.Co prawda słychać było,że siłownik zmienił położenie lecz drzwi nadal nie idzie otworzyć ani od wewnątrz ani od zewnątrz.Nie mam już pomysłów co dalej i prosiłbym o podpowiedź w tej kwestii gdyż przy dwójce dzieci to trochę uciążliwe. :)

Ja bym sprawdził czy cięgna od klamek są zamontowane na zamku. Niestety czasem potrafią się zerwać. Trzeba wsadzić łapsko w drzwi, wymacać zamek i próbować przesuwać te zapadki ręcznie. Wcześniej spryskaj obficie cały zamek WD. Jak otworzysz drzwi zdemontuj zamek, trzeba odkręcić 3 śruby. odczepić cięgna i wtyczkę od CZ i wychodzi cały zamek.

Ogólnie jak pociągnę dość mocno za cięgno od tej "pierdoły" od zamykania drzwi o której pisałem to słychać jak siłownik pracuje ale nie powoduje to otwarcia drzwi.Nie da się otworzyć↓ ani z zewnątrz ani od środka.Jak otwieram pilotem auto to tylko ta "pierdoła" drgnie i nic więcej.Żadne zabezpieczenia przed dziećmi nie było "włączane"(wiem o co chodzi). Po prostu zamknięty został samochód a po otwarciu centralnego zamka te drzwi się nie otworzyły.