migacz71 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 witam wszystkich (Meg 2, 1.6 16v, 2002) goraca prosba o rade lub wlasne doswiadczenia, czujnik przy starcie pokazuje OIL LEVEl OK, mimo tego sprawdzalem poziom oleju i jest OK, nie widze wycieków, temp silnika OK - mimo to co jakis czas, przy zwiekszeniu obrotow wyskakuje STOP i pali sie kontr. oleju, 2 kwestia to dziwny klekot (zawory) przy starcie zimnego silnika i z reguly koniecznosci odpalenia ponownie, potem sie to nie powtarza poradzcie cos bo mnie szlak trafia autor. serwisy wlaczaja komp i tez nie potrafia nic powiedziec oczywiscie najchetnie wymieniliby wszystko po drodze zeby sie nie głowic i ciachnac mnie na pare K. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 sprawdź ciśnienie oleju, całkiem możliwe że pompa oleju pada...przynajmniej to mi do głowy jedynie przychodzi. Taki błąd z tego co wiem na kompie nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migacz71 Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 ciekawe czy nadaje sie do podjechania do serwisu pozdrawiam [Cięcie] Radzę przeczytać regulamin forum bo widzę, że nie zrobiłeś tego przy rejestracji a już go złamałeś - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 jeśli pada pompa to w ogóle nie powinieneś nim jeździć dopóki tego nie zrobisz...gdyby to była pompa to jeżdżenie = bardzo poważne problemy (remont) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migacz71 Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 tylko ze w czasie startu nie bylo info o oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecolog Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 2 kwestia to dziwny klekot (zawory) przy starcie zimnego silnika i z reguly koniecznosci odpalenia ponownie, potem sie to nie powtarza A jesteś pewien, że to zawory ?? (jak dla mnie to symptomy koła) Robiłeś już rozrząd ( z kołem faz lub bez?) Ile Ci kwadracików pokazuje ?? kiedy zmieniałeś olej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migacz71 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 dzieki za info jest najpewniej tak jak mowisz, potwierdzilem to w jednym z serwisów, to ponoc nagminne, rozrzad wymieniłem kilka tysiecy temu, moja meg jest juz po wymianie skrzyni takze mimo ze teoretycznie ma najechane ok 80tysKM, jestem przekonany (co potwierdzilo kilku mechaników niezaleznie), ze kiedy bralem auto w 2004 od synoradzkiego - musialo miec ok 125tys a nie 25 jak wskazywal licznik, inaczej wszystkie perypetie jakie mialem z tym autem są niewytlumaczalne dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Synoradzki to najgorszy dealer Renault w Warszawie, mnóstwo historii było o tym co popsuli lub pogubili umyślnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatta7 Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 witam ja mam to samo jak chodzi na postoju to ok jak rusze i dam wiecej gazu to zapala sie olej i stop. gasze zapalam jest ok przejade 100m zapala sie lampka olej i stop gasze i tak 3 razy i ok juz nie pali za kilka dni to samo co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wzwps Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam jak wyłączyć lampkę service auto świeżo po przeglądzie :) na forum - jest dokładnie opisane. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi