xporferus Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Mam maly problem... musze zdemontowac obie wycieraczki przeniej szyby jednak nie mam pomyslu jak to zrobic... Problem pewnie banalny lecz problem pojawia sie na samym poczatku... Otoz nie moge w zaden sposob odkrecic srob mocujacych wycieraczi... Boje sie uzyc wiekszej sily zeby czegos nie urwac, bo przy probie odkrecenia sroba ani drgie a caly mechanizm az trzeszczy... co z tym zrobic???? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Preparat WD40 lub Cola na śruby. Po dłuższej chwili można ponowić spryskanie, czy też polanie. Potem jedna osoba trzyma wycieraczki, a druga próbuje odkręcić śruby. A skoro masz tak zapieczone śruby to zorganizuj sobie od razu ściągacz do wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 tak jak gacek pisze ;) dobry klucz z długim ramieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Zaopatrz się w dwuramienny ściągacz bo nie zdejmiesz ramion z stożkowego wieloklina, na którym zamocowane są wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idol Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Jesteś w stanie zdjąć wycieraczki przedniej szyby bez żadnego klucza - warunek: musisz odkręcić nakrętki! Jeżeli to zrobisz odkręć nakrętkę tak aby wystawała trochę ponad śrubę, następnie weź kawałek metalowego płaskownika i owiń go ładnie szmatką. Podważ trochę wycieraczkę uderzając jednocześnie w nakrętkę młotkiem. Sposób sprawdzony i nic nie zostaje uszkodzone - wiem bo sam tak zrobiłem... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Wszystko zależy od stanu zapieczenia. Przy nowych autach wystarczą tylko kombinerki, a przy innych niestety patenty. P.S. Coś kojarzę, że Lewemu kiedyś kombinerki właśnie pękły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paatrys Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 IDOL MA RACJE JA TEZ SCIAGALEM WYCIERACZKI BEZ SCIAGACZY W 2 OSOBY JEDNA PODWAZALA WYCIERACZKE KLUCZEM A DRUGA UDEZALA MLOTKIEM ROWNOCZESNIE RUSZAJAC RAMIENIEM TAKI POSLKI SPOSOB ALE DZIALA ;) sory z a duze lierki to byl ostatni raz Radzę przeczytać regulamin forum i się do niego stosować. Proszę poprawić ten post - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 P.S. Coś kojarzę, że Lewemu kiedyś kombinerki właśnie pękły. Owszem. Byłem w szoku, że można złamać kombinerki. Fotki jeszcze są na forum. Patent był taki, aby zblokować ramię z nakrętką. Następnie wykrecać nakrętkę, która poprzez blokadę będzie ciągnąć za sobą ramię z wiloklina. Kombinerki zblokowały bardzo dobrze, ale wykręcania nakrętki już nie przeżyły. Wycieraczka zeszła dopiero po użyciu sciągacza do łożysk, i to nie bez trudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi