Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane odpalilo, zgaslo, czarna deska rozdzielcza, nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie jestem uzytkownikiem Renault i zadnego nie posiadam, posiadam za to maly warsztat w ktorym zajmujemy sie glownie naprawa zawieszen i drobnymi naprawami na tyle na ile pozwala nam podstawowa wiedza z zakresu motoryzacji.

Dzis zadzwonil do nas jeden z naszych klientow proszac o pomoc. Klient posiada Renault Megane 1.6 5 drzwiowe z 1997 roku. samochod chodzil zawsze bez zadnych zastrzezen az do dzisiaj kiedy to o 6 rano chcial jechac do pracy ( bylo dosc zimno a wilgotnosc powietrza bardzo wysoka ). Samochod odpalil normalnie po czym po chwili zgasly. Kiedy wlasciciel probowal odpalic samochod ponownie na desce rozdzielczej nie swiecilo sie juz nic - zadne kontrolki ani poswietlenie, brak zaplony czy jakiejkolwiek reakcji po wlozeniu kluczyka do stacyjnki - zupelnie tak jak by w samochodzie nie bylo akumulatora, z ta jednak roznica ze oswietlenie wewnatrz kabiny dziala, swiatla drogowe dzilaja.

Ogolnie wyglada to tak jak by samochod nie reagowal na przekrecenie kluczyka - jak by padla stacyjka albo jakis glowny bezpiecznik odpowiedzialny za uruchamianie samochodu.

Osobicie nigdy z niczym takim sie nie zetknelismy a zaden z nas nie jest elektrykiem i oprocz wymiany bezpiecznikow i przekaznikow to o elektryce nie mamy bladego pojecia.

Czy ktokolwiek z was slyszal kiedykolwiek o podobnym przypadku?

Bede wdzieczny za kazda pomoc i kazda wskazowke.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Sorki za odgrzanie, ale właśnie mnie coś takiego spotkało. ASO Reanult już ponad tydzień walczą z autem. Dzisiaj po raz kolejny odbieram auto z serwisu, jak będzie wszystko OK to dam znać (póki co nie udało mi się za daleko od serwisu odjechać)

Edytowane przez Lukas.s