Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od tygodnia mam problem z moją meganką, a własciwie z jej dmuchawą. Gdy dmuchawę włacze na pierwszy i drugi bieg, słychać jak coś obciera gdy wirnik się kręci. Przy trzecim i czwartym stopniu dmuchawa dosyć głośno chodzi i ciężko jest wsłuchać się. Gdy dmuchawa pochodzi chwilę, a następnie ją wyłącze i ponownie uruchomie to po prostu nie działa. Tak samo jest, gdy silnik jest właczony razem z dmuchawą i kluczyk przekręce zeby silnik wyłaczyć. Rzadko kiedy po wyłaczeniu dmuchawa się uruchamia. Również zauważyłem gdy jade samochodem, a dmuchawa sie nie właczy i jest na np. drugim biegu, to potrafi się sama uruchomić w trakcie jazdy. Czy ktoś potrafi mi pomóc z tym problemem?

Pozdrawiam.

Filtr kabinowy wymieniony :) Trzeba zajrzeć do dmuchawy i może tylko wyczyścić z syfu i sprawdzić złącza elektryczne. Pewnie od nowości nikt nie zaglądał do silnika dmuchawy a jeżeli raz się włącza a raz nie to pewnie gdzieś nie ma przejścia (zaśniedziałe)

Filtr kabinowy w sierpniu wymieniony był. A czy wie ktoś może jak sie dostać do dmuchawy? Jakieś zdjęcia albo coś? I czy jest to do wykonania samemu na parkingu, czy potrzeba garażu i kilku wolnych godzin?

Kurcze ale naprawdę szukanie nie boli. Każdy tylko by chciał pod nos mieć podane. Nie tak dawno temat dmuchawy nawet ze schematami był poruszany na forum. Wystarczy użyć opcji szukaj.

Bywalo coś na forum.

1)filtr

2)dmuchawa i trzeba przesmarować o ile nie zdycha

3)to i to

4)coś zaśniedziało co łaczy się z punktem 2

U mnie filtr leszcze nie ruszony, nie chce mi się schylać ale powinienem. Kilka razy(nie było używane)zapiszczało i pewnie trzeba tez nasmarować. Ostatnio robiłem to w innym aucie i na razie nie mam chęci na zabawe.

Jak walniesz w podszybie pięścią (tylko tak żeby nie połamać i plastiku i szyby :)) to zaskakuje ?

Jak tak to masz dmuchawę do wymiany, to samo co u mnie jakiś czas temu.

Edytowane przez fred

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!