aventicum Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 W moim scenicu po nocnym postoju wystapił w zasadzie całkowity brak hamulców. Dzień wczesniej normalnie jezdziłem na drugi dzień wsiadam rucszam i nie mogę zatrzymac auta dobrze ze wolno jechalem bo hamulce ledwo auto zatrzymały. Jak sprawdzić czy to pompa hamulcowa a moze serwo. Wyglada na to ze plyn jest. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Kiedy wymieniałeś płyn hamulcowy? Stosuje się wymianę co dwa sezony. Po pierwsze płyn traci swoje właściwości, po drugie mogło dojść do tzw. zablokowania skropleniem wody, która wytwarza się podczas zmian temperatur. Jak odpalisz, niech silnik złapie temperaturki i popróbuj popompować pedałem hamulca, może odpuści. Taką przypadłość miałem w Fiat 125 ME. Ewentualnie czekaj na inne odpowiedzi, bo może w Renault działa to na innej zasadzie. Zobacz jeszcze, czy nie obluzował się jakiś przewód przy pompie, serwie, to działa na wspomaganiu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi