drive Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam, mam taki problem, mianowicie ząbki koła zamachowego z jednej strony są prawie starte(zostało może 1/5 grubości całego ząbka) natomiast z drugiej strony jest starta tylko 1/5 ząbka. Prawdopodobnie jest to przyczyną opóźnienia w "puszczaniu" rozrusznika. Kilka pytań, co się stanie jak ząbki całkowicie się stępią z jednej ze stron? Nie będzie można odpalić autka i trzeba będzie go kawałek przepchnąć na biegu tak żeby koło przeskoczyło? I jaki jest mniej więcej koszt wymiany tego koła zamachowego i czy pasuje tylko takie same od 1.4 16V(same koło chodzi po 70-100zł na alledrogo) + pewnie regeneracja rozrusznika? I jakie koszta mogą jeszcze dojść przy tej wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Przy Twoim przebiegu warto sprawdzić stan sprzegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jeżeli rozrusznik jest sprawny, to wystarczy wymienić sam bendiks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 (edytowane) sprzęgło chodzi dobrze, ale z tego co mi mówił ten mechanik to podobno mogą być do wymiany jakieś tarcze czy coś takiego? To prawda? Hmm a skąd będę wiedział że rozrusznik jest sprawny? Wiadomo jak to mechanicy, pewnie chcą naciągnąć i każą mi cały rozrusznik regenerować.. Jak się ustrzec naciągania na koszta:D? Edytowane 10 Stycznia 2012 przez drive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 podobno mogą być do wymiany jakieś tarcze czy coś takiego? może tarcza sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 tak o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Hmm a skąd będę wiedział że rozrusznik jest sprawny? Jeżeli bez problemu rozrusznik kręci silnikiem, to powinien być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Jeszcze jedno pytanie w sprawie tego koła zamachowego, czy od innych wersji megane pasuje do mojej megane I 1.4 16V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi