Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Auto w combi za ok. 6 tyś zł?

Luke16

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji tego że udało mi się popsuć tacie auto (golf III w combi złom na maxa) Tata chce kupić autko teraz kolejnego kombiaka do kwoty raczej max 6,5 tyś zł ... Co do paliwa to wszystko jedno czy to diesel, benzyna czy diesel bo i tak robi ok. 8 tyś km rocznie, silnik max 2.0 ... No i przedewszystkim auto które nie gnije bo golf to porażka... Myślał o audi 80 w kombi ale wg mnie cena jak za roczniki 94, 95 jest zbyt duuuuża ... a auto już leciwe... Co byście radzili do tej kwoty??

No to trzeba było nie psuć tacie auta, bo wykluczyłeś najtańsze (i zarazem najnowsze) auta i zostały same wypierdziane, stare niemieckie graty ... i citroen xsara. Chociaż nie wiem czy za te pieniądze nie można się juz pokusić na lagune 1ph2.

Edytowane przez Maks79

Z racji tego że udało mi się popsuć tacie auto (golf III w combi złom na maxa) Tata chce kupić autko teraz kolejnego kombiaka

Zaprzeczasz wszelkiej logice postępowania :-)

Na miejscu ojca wybrałbym megane I ph II albo scenica I ph I

A Tobie radzę, zmień dilera bo ten Ci złe zioło sprzedaje :)

Ostatnio z kolegą kupowaliśmy (dla kolegi) megane w kombi. Udało nam się kupić 99 rok po lifcie z silnikiem 1,9 DTI. Cena auta 5800zł. Co prawda miała malowany błotnik przedni i maskę (widać z daleka :) ) ale ma klimę, elektrykę i webasto. odpukać minęło już ponad 2 miesiące i autko chodzi idealnie :-)

megane za małe laguna za duża a scenica muszę przedyskutować bo zapomniałem o nim całkiem :-)

Maks79 wykluczyłem bo:

- daewoo - jak to wygląda (dla mnie kaszana totalna)

- fiat - pozostawie to bez komentarza po 2 fiatach .... jeszcze do dzisiaj ubolewam ile przez nie straciłem kasy a w szczególności przez ostatniego

- ford - jak to przysłowie mówi :) i trochę w tym prawdy po tym jak widzę co kumpel przeżywa ze swoim mondeo tddi ....

Tomik chyba właśnie dobrze postąpiłem że pozbyłem się tego golfa bo zagrażał bezpieczeństwu na drodze... jak ojciec zaciągnął go do mechanika to on się sam za głowe złapał że kół nie pogubił taki stan zawieszenia był...

- daewoo - jak to wygląda (dla mnie kaszana totalna)
- to chyba ma być auto taty

Mój braciak miał kiedyś Skodę Felicię kombi nie pamiętam jaka pojemność ale była w gazie - jeździł "za darmo". Jak to auto dla taty to idealne, tanie w zakupie (połowa kasy w kieszeni :-) ) i w utrzymaniu.

To tylko taka moja propozycja

Edytowane przez cinek_uk

taty nie taty ale jakoś ma to też wygląda i do daewoo nie wsiądzie taką ma jakąś manie z resztą ja też bym ni lanosa matiza itd nie chciał :-) Co raz bardzie przekonuje go do marki renault (wiadomo zwolennik VW ale już mu wybijam to z głowy)... wpadło mu w oko renault scenic ale za taką kase raczej się kurcze nie kupi... prędzej właśnie megane bądź laguna tylko laguna sporawa już jest, ale komfort ahhh miodzio :) Niech się moja VB schowa... to nie jedzie tylko płynie :)

Laguna za duża, a Megana za mała? Różnica w długości to 4440 vs 4620 - 18 cm. Scenik swoją drogą wyraźnie krótszy od obu (4168) a rozstaw osi taki, jak w Megane, bo ta sama płyta, jeno wyższy jest.

Golf III kombi ma długość 4340, czyli 10 cm krótszy od Megane kombi i wciąż 15cm dłuższy niż Scenik. Nie wiem jakich dokładnie rozmiarów szukasz?

Zresztą, szczerze mówiąc, mając do dyspozycji 5-6k to nie ma co wybrzydzać, że auto ma być 5cm dłuższe albo krótsze - trzeba brać zadbany egzemplarz i tyle. Ciężko znaleźć sensowne auto za takie pieniądze i nie ma co niepotrzebnie zawężać sobie ofert.

Chłopak wybrzydza co najmniej jakby miał 80 tysięcy i kaprysi jak mała dziewczynka. :) Rozwiązanie problemu sprowadza się do jednej rady: za te pieniądze to nie patrzeć na markę, tylko na to w jakim stanie ogólnym jest auto. Silnik, wyposażenie, model to są sprawy drugorzędne. Można kupić sobie Ałdi (bo "prestiżowe"), a dokładać co miesiąc do niego dwa razy tyle co do młodszego np. Daewoo. No ale "szacun na dzielni" jest bezcenny. :-)

autem nie tylko jeździ tata ale i mama i miała problemy z parkowaniem już golfem... daewoo dla mnie i taty to nie samochód i więcej o tej marce prosze nie pisać bo za darmo lanosa, matiza i innych z tej stajni nie chciałbym ... Rozmawiałem właśnie z kolegą i powiedział mi o ladze 2.0 z grudnia 98 roku z gazem sekwencyjnym ... sprawa do przemyślenia ... ale z pewnych rąk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!