Amorphis_Herd Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam, ostatnio wracając z działki (dość błotnista i wyboista droga) uczyłem jeździć dwie dziewczyny i tak oto kilka dni temu zauwazyłem, że samochód zaczął ściągać w prawą stronę. Zajrzałem pod spód i jak się okazało urwało się "coś". Nie wiem co to jest, nie znam się, ale byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mnie oświecił co to jest, ile może mnie kosztowac wymiana (ponieważ w Warszawie często słono sobie za to krzyczą, dla tego też wolałbym kupić część samodzielnie) i czy przy okazji coś jeszcze za chwilę mi nie odpadnie Z góry dzieki! Scenic 1997 RT 1.6 benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Jest to drążek stabilizatora. Wymieniasz tylko gumę na końcu, przykręcasz i jedziesz dalej. Naprawa to groszowa sprawa (w 50 zł za całość powinieneś się zmieścić bez problemu). Jak sam będziesz naprawiał, koszt ok. 15zł (guma jakieś 8-10 zł + ewentualna przesyłka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Urwała ci się końcówka stabilizatora toru jazdy. Warto wymienić od razu wymienić obie strony w sklepie dokładnie ci wytłumaczą co i jak. Ceny za gumy u mnie krzyknęli 35zł za 2 sztuki. Edytowane 11 Stycznia 2012 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Z tego co widzę to chyba urwała się śruba a z nią taka blaszka bez której tego nie poskładasz. Tylko ,że ten drążek raczej nie ma wpływu na ściąganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amorphis_Herd Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) http://moto.allegro.pl/koncowka-drazka-renault-scenic-thalia-twingo-i2003732764.html Coś takiego? Czy może to: http://moto.allegro.pl/guma-stabilizatora-renault-megane-19-scenic-nowa-i2010672079.html Edytowane 11 Stycznia 2012 przez Amorphis_Herd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 To drugie czyli guma stabilizatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Takie coś potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amorphis_Herd Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Czyli oprócz tych dziwnych gumek potrzebuję to dziwne "coś", które zwie się... końcówką stabilizatora? Okej. Czy są jakieś różne rozmiary tych gum, czy wszystkie sa takie same? Edytowane 11 Stycznia 2012 przez Amorphis_Herd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 A tu masz link do aukcji z tym (tańszy): Klik Tu do już dobrej jakości (Sasic): Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amorphis_Herd Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Super, w aukcji z tym tańszym to rozumiem zestaw łącznika z gumą, czy trzeba sobie te gumy dokupić? Sory za to nękanie, ale muszę się liczyć z pieniążkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) To jest komplet. Potrzebujesz do tego tylko nakrętki na śrubę... Chociaż wydaje mi się, że powinna być w komplecie. Edytowane 11 Stycznia 2012 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Chyba trochę zamieszałem w moim poprzednim poście. Nie zauważyłem, że to scenic Czyli raczej nie potrzebujesz tego łącznika do którego podałeś linka. Będzie to prawdopodobnie taki jak pokazał Przemo. Tylko teraz tak, czy nie wystarczyło by wsadzić w niego nową śrubę? ewentualnie rozwiercić/wybić pozostałość i dać nową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Chyba trochę zamieszałem w moim poprzednim poście Dlatego zabrałem głos To co zostało trzeba zdemontować i w to miejsce włożyć nowy łącznik stabilizatora i skręcić. W jakiej kolejności, popatrz sobie na drugie koło, nic się nie wierci, łącznik musi wyjść, łaski nie robi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amorphis_Herd Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Czyli coś takiego wsytarczy. Jakiej firmy najlepiej kupić? coś takiego będzie ok, czy tandeta? http://allegro.pl/lacznik-stabilizatora-przod-renault-megane-scenic-i2027802022.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 To, co podałeś w linku nie jest do Twojego auta. W moim poście wyżej masz link do łącznika Sasic. To dobra firma, nie żadna tandeta. Zwróć uwagę, że cena jest za 2 sztuki, czyli na obie strony drążka (prawa + lewa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi