Lewy Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 http://www.yousendit.com/download/MnFqYkJveDNrUmxMWEE9PQ - ważny przez 7dni http://w745.wrzuta.pl/plik/9GMtpdEv0ux/scanmaster_1_7 Spakowane zipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 ufff dobrze że dałeś dwa linki, wrzuta też zablokowana...(proxy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Spróbowałem tym 1.7 i du**a zbita;) Na żadnym protokole nie działa:/ A niby 2003rok meganka:// Elm327 na usb, próbowałem i latency 1ms i latency 16ms w sterownikach com'a, nie wiem już sam, różne softy próbowałem dogadać z tym cudem... Może ktoś na test chętny w MII?:>Albo z działającym fejsikiem w okolicy, podjechałbym oblookał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 u mnie dziala, tylko, że tym kabelkiem uja da się zdziałać, nawet błędów mi nie pokazuje, a wiem, że błąd jest bo byłem u kumpla na kompie. No chyba, że znacie jakiś inny program taki bardziej do reno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Czego błąd?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 przekaźnik świec żarowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Po pierwsze trzeba dobrze poustawiać interfres przy instalacji W scanmaster najpierw ustalamy port , później protokół ,kolejne okienka -za każdym razem trzeba kliknąć "połącz " w lewym dolnym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 to to ja wiem, scanmaster się z samochodem łączy, bo VIN ściąga, jakieś tam dane typu obroty itd. są widoczne, ale nic po za tym.. 80% funkcji jest nie aktywne, to samo w Oplu, nie pokazało np. błędu poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Włącz okienko PID konfiguracja , w prawym dolnym rogu wybierz "zaznacz wszystko" następnie OK i "połącz" Program ScanMaster jest tylko od silnika i poduszki nim nie sprawdzisz Po włączeniu okienka "Kody błędów" też musisz nacisnąć "połącz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Nel tyle to ja wiem, ale... ja się łączę z interfejsem, tylko on z autem się nie może dogodoć:/ Dziś sprawdzę w Stilo czy się dogada;) [ Dodano: 2009-05-30, 23:28 ] Ze stilo się ładnie dogadał... Nie ma ktoś PCMSCAN w sensownej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nepomucen Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 U mnie Scanmaster wywalil blad P142D, inny soft dal P1435. Nie wiem co one oznaczaja, skasowac sie tez nie daly :/ Megane II ph II 2006 dCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Moje źródła plujące kodami dtc też wypluły...unknown... *Z generic OBD 2*, więc pewnie jakieś specyficzne dla reno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 nepomucen, P1400-P1499 – Auxiliary Emission Controls Code Description: P1435 A/C Refrigerant Temperature Circuit Range/Performance P1420 Catalyst Temperature Sensor Failure blad P142D chyba się pomyliłeś albo jako jedyny na świecie masz ten błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 sergiu, skąd kody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie wiem jakiego ScanMastera używasz u mnie program 1,7 PL wyświetla numer(kod) i opis błędu .U mnie nie ma 142D jest 1420 i oznacza on usterkę podgrzewania sondy(chyba drugiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi