AdrianS Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Faktycznie - ciekawa sprawa bo gość sprzedaje podobne niby-komputery i do grupy VAGa i innych. Wcześniej takich nie widziałem Zastanawiająca jest jego uniwersalność tj. obsługa VW / opel / bmw/ renault i brak konieczności użycia zewnętrznego soft-u Ale może faktycznie to urządzenie jest takie mądre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 athlon64x4, kolega ma taki i próbowałem go u mnie... da sie odczytać tylko parametry rzeczywiste ale wiesza się przy nich.... błędów nie da się wykasować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk1 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Ponizej zamieszczam linka i mam pytanie czy ktos cos takiego posiada lub widzial jak to dziala nie tylko w Megi http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&...&prodid=163 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam to możne działa tylko nie w Reni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Ja kupiłem ten http://moto.allegro.pl/item628555584_sam_n...oscan_2009.html Gościu dokłada programy - dodatkowo z elektrody zassałem ScanMaster 1,7 PL Sprawdziłem go w megi I phII 1,4 16V . Megi II phI 1,6 16V , C 5 .Ford Wszędzie ładnie się połączył trzeba tylko znależ odpowiedni protokół pokazuje dużo parametrów silnika w kazdym skasowałem błędy. A w swoje Megi II znalazłem co jest uszkodzone wymieniłem i już Servis się nie zaświeca (Dwie wizyty po 50zł w warsztacie na Clipie twierdzili że nie wiadomo co nawaliło?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Nel, a z którego roku masz Meganke I ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nepomucen Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Wszędzie ładnie się połączył trzeba tylko znależ odpowiedni protokół A jakim protokolem i softem usunales bledy z Megane II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Megane I jest z 2000 a megane II z 2004 obie łączą się z protokółu Scanmaster 5-ISO 14230-4 KWP (fast init 104 Kbaud) Błąd P0340 czujnik wałka rozrządu - uszkodzenie - Wymieniłem skasowałem bład i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 też sobie kupiłem ten kabelek, raczej z ciekawości aniżeli z wielkich nadziei na diagnostykę, zobaczymy co to warta, poszukuje teraz programu scanmaster, jak by ktoś miał prosił bym by wrzucił na rapidshare i podlinkował na forum http://rapidshare.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Nel, a możesz cokolwiek zmieniać w kompie? Czy to jest już poza zasięgiem tego urządzenia? Pytam o funkcjonalność w MII, np. czy można załączyć tempomat, albo światła dzienne? Czy to jest tylko i wyłącznie diagnostyka, ew. błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 To jest tylko do diagnostyki i kasowania błędów silnika.Żadnych innych modułów tym nie zdiagnozuje.Ale sam zastanawiam się czy tego nie kupić,bo nie jest to takie drogie ( 2 podpięcia pod Clipa w ASO). :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 eh... mialem wczoraj problem z silnikiem i chcialem pojechac na diagnostyke, jakos ze nie znam w Toruniu zadnego mechanika, ktory moze podlaczyc meganke, a ci co ktorych dzwonilem nie mogli/mieli czasu, udalem sie do uni-car i lekko zalamalem, za CLIP-a krzycza 220pln... to tyle tytulem wstepu, pytanie moje brzmi, gdzie znajduje sie gniazdo eobd? mam megane I z 96, 1.6e k7m, a wedlug tego dokumentu powinienem posiadac ten interfejs, czy sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 rumcajs, sprawdź pod klapką bezpieczników po lewej stronie kolumny kierowniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1971 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 czy połączę się takim interfejsem jak pisał Nel połączę się w scenic I ph I przez adapter 12-to pinowy ,bo w starszych modelach jest inne łącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Pawel1971 to jest zbudowane na wtyczce 16 pinowej więc nawet nie połaczysz i odpowiadając na inne pytania jest tylko od diagnostyki silnika ,ale czytałem że przy pomocy innych programów można również sprawdzić ABS i poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi