Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Android

CareK

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd Ty masz te wszystkie nieprawdziwe dane o mnie i moich zapatrywaniach na technikę i postęp??? Czyż mając,jak wcześniej napisałeś, małą styczność zawodową z tymi sprawami, teraz bym tu siedział i klikał w klawisze laptopa??? Czy w domu wymienione by były PeCety na lapki?? Fakt że mój nie posiada 4 rdzeni, bo tylko 2, pozostałe 2 za to są 4 rdzeniowe. Czy myślisz że ja nadal używam telefonu na korbkę???

Nie. Akurat tak się składa, że posiadamy 3 smartfony z fizycznymi qwerty, i przymusowo z WiFi, gdzie tak się ułożyło, że jeden jest na windowsie, jeden na androidzie i jeden na symbianie. Z tych wszystkich 3, mój jest ten z symbianem ale nie ze względu na system operacyjny, a na oporowy wyświetlacz. Pojemnościowy po prostu jest za czuły na moje paluchy i żył pod nimi własnym życiem.

Używa go młodszy syn. Czyż z tej przyczyny On jest bardziej postępowy ode mnie, bo ma androida???

(pomijam fakt, że opisywana młodzież bała się symbiana, bo nie miała z nim wcześniej do czynienia)

Poza tym na to co kupuję patrzę przez pryzmat zasobności portfela i nie kupuję tego co akurat jest najnowsze, najdroższe, najbardziej pożądane, choć zazwyczaj, wykorzystywane w znikomym stopniu swoich możliwości.

Mnie interesi ta średnia półka, może dla tego mój sprzęt nie wstawia znaków wodnych, odcisków palca, czy innych podpisów???

I tak te przykłady można mnożyć i po kolei jak kaczki zestrzeliwać to co mi zarzucasz.

Fakt, jedyne co mam przeciw obecnej technice, a właściwie jej zastosowaniu, to gadżeciartstwo i podniecanie się nim.

No bo po jaką cholerę płacić chore pieniądze za TV 3D skoro i tak telewizja serwuje albo mydlane opery z Hanką i kartonami, albo starocie, które nawet w 16:9 są kiepsko wyświetlane....

Jedynie to kupić by mieć i by uboższa rodzina zazdrościła.... niestety to nie moja wioska..

Ad Vocem:

Dzisiaj mamy drony, roboty i najnowocześniejsze technologię.

A Polski żołnierz nadal masowo ginie na misjach stabilizacyjno- pokojowych (sic)

Edytowane przez gojgien

Uderz w stół a nożyce się odezwą. Nie wyssałem sobie mojej opinii z palca. To wynik Twoich postów podczas całej Twojej kariery tutaj, Twoich wypowiedzi na sb, itp. Przypomnij sobie może to co tutaj wypisywałeś przez te 5 lat odkąd tu jestem, jak negowałeś szczególnie na sb różne nowinki, akcje na fb, gadżety, itp. Już nie pamiętasz? Dlatego właśnie mam takie zdanie na temat Twojej osoby i tych spraw. Dzięki Tobie, a nie mojej fantazji.

Natomiast bardzo mi się nie podoba jak podchodzisz do ludzi, którzy są gadżeciarzami. Nie lubisz ich? To świetnie, ale przez to próbujesz dogryzać i ośmieszać (bo czemu innemu miała służyć ta prowokacja z podpisem niby z firefoxa). Tak się składa, że do bogatych nie należę, a mimo to sprzęt i gadżety mam z wyższej półki. Wiesz dlaczego? Potrafię oszczędzać, odmówić sobie wyjście na imprezę, czy do kina. Nie wydaję kasy na ciuchy jak nie muszę, bo nie przywiązuję uwagi do ubrania - ma być czyste i tyle. Posiadam dosłownie trzy pary spodni do chodzenia. To wszystko pozwala mi w miarę możliwości na zakup sprzętów z wyższej półki. Tymczasem wystarczy, że ustawię sobie podpis na moim telefonie (którego używam również na polskim forum androida, polecam tam zajrzeć, tam każdy kto korzysta z tapatalk ma podobny podpis), a przychodzisz Ty i próbujesz mnie ośmieszać dodając głupią parodię mojego podpisu tylko dlatego, że uważasz, że się chwalę takim sprzętem (jakby było czym). Jesteś hipokrytą i tyle.

Co do polskich żołnierzy to nie znasz chyba definicji słowa masowo, ale nie zamierzam drążyć tematu.

Wysłano z GT-I9100 poprzez Tapatalk

Miałem okazję jeździć na wczesnej becie AM i strasznie to cięło. Dodatkowo, gdy zacząłem korzystać z innych navi ( sygic, naviexpert ) zauważyłem że tkwiłem w błogim przeświadczeniu że AM jest naj - wcale tak nie jest. Z AM na andka pewnie będzie jak na iPhona - przed pojawieniem każdy się napalał, a jak wyszła oficjalnie to się okazało że to jedna wielka porażka i każdy kto się na nią wykosztował czeka tylko na aktualizację by chodziło to poprawnie - nie wiem w czym tkwiły problemy gdyż nigdy nie przepadałem za iphonem a opinię przekazuję jedynie na podstawie stwierdzeń znajomych.

OT, podpis w tapatalku można wyłączyć, tylko po co, jak można pochwalić się jaki to ma się fajny telefon, co nie? :-)

Ja do tej pory korzystałem z google'owskiej nawigacji i sprawowała się całkiem nieźle. AM przetestowałem dooiero raz i ani razu się nie zawiesiła - to plus. Zobaczymy jak dalej się będzie rozwijać.

Co do podpisu to niech każdy myśli co chce. U mnie podpis zagościł całkiem niedawno, od kiedy zarejestrowałem się na forum androida. Tam każdy kto używa tapatalk dodaje takie infk z prostego powodu. Aplikacja nie pokazuje info o userze (czyli np. model auta, telefonu, itp.), więc żeby nie było niepotrzebnych pytań kto ma jaki telefon lub rom to userzy dopisują to właśnie w podpisie tapatalk. Również ja dodałem opis z tego powodu, a aplikacja nie ma opcji dodawania podpisu bądź nie dla wybranego forum, lecz dla wszystkich for. Dlatego właśnie takie podejście o którym piszesz jest błędne i krzywdzące, ale najlepiej powiedzieć, że drugi Polak się chwali, bo to przecież takie polskie.

CareK, swojego czasu pracowałem w branży GSM, gościłem na wielu forach, czy o andku, symbianie, wm itp. Nigdzie nie zauważyłem trendu o którym piszesz. Tym bardziej, fora "gsmowskie", jak u nas moją opcję dodania info o tym z jakiego telefonu się korzysta, jakiego romu, karty pamięci etc :-) Więc przestań tu mydlić oczy że tak jest, bo wcale tak nie jest. Ostatnio też korzystałem z galaksiaka i kilku for, także rozeznanie mam.

W temacie navi, na chwilę obecną jedną z lepszych na andka i tak uważam że jest naviexpert. Dodatkowo podaje aktualne info o natężeniu ruchu, kontrolach, wypadkach etc. - jako navi online. Dodatkowym aspektem jest też możliwość wykupienia aplikacji na dany okres, dzień, miesiąc, rok - koszt już od 3 pln.

Uwielbiam jak ktoś oskarża mnie o kłamstwo i pisze, że mydlę oczy, itp. :) Już pisałem wyraźnie, możesz myśleć co chcesz, ale ja gołosłowny nie jestem, a Ty najwidoczniej nie potrafisz, bądź nie chcesz zrozumieć co piszę.

Piszesz, że fora GSM-owe mają opcję wpisania modelu, karty, itp. Oczywiście, że mają! Jednak ja pisałem o tym, że w aplikacji tapatalk (a ta aplikacja rządzi na forum o którym pisałem) nie ma opcji pokazywania w/w info (model, karta, itp.) obok avatara usera przy poście, jak ma to miejsce na forum przez WWW. Przy każdym poście jest tylko avatar i nick. Jeżeli chcesz znać szczegóły musisz kilka razy się przeklikać przez opcje, żeby dojść do podglądu całego profilu, co jest czasochłonne. Dlatego na tamtym forum ludzie, gdy korzystają z tapatalk dopisują swój model telefonu, a niektórzy nawet ROMy z jakich korzystają właśnie po to, żeby inni userzy korzystający z tapatalk nie musieli bawić się we wchodzenie w profil. Żeby nie być gołosłownym, zrobiłem na szybko kilka zrzutów ekranu (załącznik) z forum.android.com.pl żeby pokazać, że jest jak mówię. No bo nie powiesz mi chyba 0cool, że ktoś chce się chwalić Samsungiem 551? :-) Nie wiem z jakich for o Androidzie korzystałeś, ale gdybyś korzystał z w/w forum to wiedziałbyś o czym piszę. Niestety, Ty uparłeś się razem z gojgienem, że mam zamiar chwalić się telefonem. Dziwne jednak, że telefon kupiłem początkiem września 2011, w tym samym czasie zainstalowałem tapatalk i zacząłem z niego korzystać czytając i pisząc na forum. Dlaczego dopiero po 4 miesiącach zachciałem się chwalić, co drodzy koledzy? "Nie mierz każdego swoją miarą" - to jest jednak dobre powiedzenie.

post-2495-0-49372300-1327138140_thumb.jpg

post-2495-0-41778000-1327138148_thumb.jpg

post-2495-0-29525400-1327138154_thumb.jpg

post-2495-0-18157300-1327138160_thumb.jpg

post-2495-0-95059100-1327138165_thumb.jpg

post-2495-0-19367800-1327138172_thumb.jpg

Tak masz rację, każdy bez wyjątków, post pod postem załącza sygne z tapatalka. Dodatkowo z info z jakiego softu/kernela/moda korzysta. Weź przestań, no proszę Cię.

Btw, Ty pierwszy czepiłeś się tego że ktoś dodał sygne :) Więc nie miej pretensji o wywołanie wilka z lasu :-)

I zaś by nie było OT ( choć to dział OT :) ), co CareK`u popełniasz, korzystałem z tego forum i innych, polecam również ipmarta oraz xda-developers. Co do navi i programów w takim zakresie, polecam jeszcze dwa do znaczenia miejsc postoju misiaków: speed alarm oraz yanosik.

Próbowałem zainstalować AM u siebie i kicha. Pomimo wolnego miejsca 400MB krzyczy, że nie ma miejsca, dziwne. Trzeba poczytać co z tym zrobić :)

W zasadzie nie używam nawigacji na komórce, z racji posiadania dedykowanego urządzenia. Choć przetestowałem już kilka, ale najbardziej podobała mi się nawigacja Google. :-), a szczególnie to, że można sobie włączyć podgląd zdjęcia satelitarnego. Czasami to się przydaje. Niestety nie obejmuje bardzo małych miejscowości.

Ostatnio, mało jeżdżę, ale z tego co się bawiłem zaczyna mi się podobać GMapa, czyli androidowa MapaMap. Trochę uboga, ale wg mnie to zaleta.

Próbujesz być zabawny, ale niestety, nie wychodzi Ci to. Faktem jest, że ludzie załączają takie sygnaturki i nikomu to nie przeszkadza na tamtym forum. Na tym forum jednak znajdują się użytkownicy, którzy widzą w czymś takim chwalenie się (jakby było czym, chwalić to ja się mogę ukończeniem inżyniera na bardzo dobry z wyróżnieniem, a potem ukończenia magistra na bardzo dobry z wyróżnieniem, a nie telefonem). Żeby było jasność - ja się pierwszy nie czepiłem. To gojgien wielce urażony tym, że CareK się chwali swoim telefonem chciał z niego zażartować i dodał swój pseudo podpis. Nie pisz mi więc, że to ja wywołałem wilka z lasu, bo gdyby Wasza mentalność była inna to nie byłoby kilkunastu postów nt. chwalenia się telefonem. Teraz to ten temat jest tyle samo wart, co funt kłaków.

Dodano: 21 sty 2012 - 11:05

Przemo - dzięki za sugestię, na pewno przetestuję MapęMap :-)

Dodano: 21 sty 2012 - 11:08

Przemo - sprawdziłem u siebie, po zainstalowaniu AutoMapa zajmuje 337 MB. Być może przy instalacji najpierw do tempa rozpakowuje, a potem z niego kopiuje, dlatego np. trzeba by było mieć 700 MB w zapasie? Warto by spróbować :)

Nareszcie ktoś napisał o GPMapie, czyli Mapa Map na androida.

Tak się składa, że kupiłem urządzenie do nawigacji z zainstalowaną aplikacją Mapa Map i po kilku kilometrach spodobała mi się bardziej niż AutoMapa (przereklamowana moim zdaniem).

Zainstalowałem tą aplikację na Androida i śmiga rewelacyjnie, szybko wylicza trasy i jeżdżąc głównie po Warszawie prowadzi w te same miejsca szybciej niż automapa. Dochodzi teraz do tego, że nawet jak jeżdżę w miejsca, które znam korzystam z nawigacji i często poznaję nowe, ciekawe skróty. Polecam zainstalować. Wadą jest to, że jeśli telefon jest wyposażony w klawiaturę fizyczną qwerty to nie można wpisać nią adresu, tylko klawiatura z programu, z ekranu dotykowego.

Wracając do androida - świetna sprawa. Korzystałem wcześniej z HTC Wildfire, ale zaczał mi się nudzić, aż w końcu pojawił się na grouponie telefon Red Bull Mobile (ZTE Blade) za 299zł (niecałe trzysta zł). Śmiga szybciej niż wildfire, tylko ma jeden duży minus - brak lampy błyskowej, a że ja zaglądam telefonem wszedzie to dla mnie duża wada.

Jesli chodzi o aplikacje, to te, które doceniam najbardziej:

GO SMS Pro - rewelacja i wyłącza ogonki w smsach

GPMapa - patrz wyżej

Tapatalk - też wyżej zostało już dużo napisane :)

Wisielec PL - prosta gierka, odgadywanie słów

Angry Birds - wiadomo :)

Android daje tyle możliwości, a jakoś mało propozycji powyżej widziałem :-)

Obiecuję to już moją ostatni wypowiedź w tym temacie :-)

Po pierwsze, piszesz że na forum o andku to norma, że każdy dodaje takie podpisy, że oznajmia z czego i na czym korzysta po czym wychodzi, że jednak trochę to się różni od rzeczywistości - weź kolejnym razem bardziej wyważ słowa, by jednak miały odzwierciedlenie w stanie faktycznym. Dwa, muszę Cię zmartwić, nie staram się być zabawny, ja taki już jestem, no tak, ale co Ty możesz wiedzieć Panie wielce urażony dodaną sygnaturą :) Trzy forum jest po to by wyrażać swoje zdanie, poglądy, myśli ^^ Cztery, na forum android.com.pl wystarczy 1 ( słownie: jeden ) kliknąć by sprawdzić kto z czego korzysta, jaki ma rom, mod, kernel, recovery, them, jaką ma płeć, - wystarczy kliknąć w nicka danego użytkownika - to tak by Ci ułatwić życie ^^

Z appz:

- Titanium backup

- picasweb

- program tv by wp.pl

- Soundhood

- Shazam

- jak mi się przypomną pozostałe to dodam ^^

Naklikane from łóżko na Samsungu N150 by 0cool :)

Edytowane przez 0cool

@0cool - więcej nie zamierzam z Tobą dyskutować, bo grochem o ścianę. Jak widać moje zrzuty ekranu to nic, bo w końcu Ty wiesz lepiej, że nie wszyscy, którzy tam korzystają z tapatalk dają podpisy :) Dobrze napisałeś "ja po prostu taki już jestem" - dokładnie tak i więcej nie trzeba pisać. Jesteś jaki jesteś, stąd piszesz, co piszesz. Więcej na Twoje zaczepki nt. mojej sygnaturki zwracał uwagi nie będę ^^

@meganecoupe - fajne aplikacje. Sam mam wszystkie części Angry Birds - są rewelacyjne! Ostatnio nawet jakaś aktualizacja była do Seasons ;-) Z tych app'ek co napisałeś korzystam również z GO SMS Pro - moim zdaniem najlepsza app'ka do SMSów ^^

Z tych, z których korzystam ja, polecam:

MoboPlayer - bardzo fajny odtwarzacz filmów, praktycznie każdy format odtworzy.

NetCounter - zlicza przesyłane dane, zarówno z Wi-Fi, jak i z GPRS, pokazuje wyniki osobno, stąd wiadomo ile się wykorzystało transferu ^^

Facebook, Google+ - dla miłośników portali społecznościowych aplikacje must have

YouTube - podobnie jak powyżej ^^

Onet News - bardzo fajnie zrobiona app'ka z najnowszymi wiadomościami z Onetu

Polska News - aplikacja, w której możliwe jest czytanie wiadomości z wszystkich większych portali: Onet, Interia, TVN24, Money, Fakt, Gazeta Wyborcza, Bankier, Rzeczpospolita

ConnectBot - super klient SSH, notorycznie z niego korzystam

IMDb - świetna aplikacja, baza filmów ze strony imdb.com

PocketCloud - aplikacja pozwalająca łączyć się poprzez pulpit zdalny z dowolnym komputerem PC posiadającym tą opcję włączoną

TeamViewer - jak wyżej, pozwala poprzez program TeamViewer połączyć się z dowolnym komputerem

WikiEncyklopedia - aplikacja z wikipedii, fajne jest to, że można ustawić dowolny język, wtedy przeszukuję wikipedię z tym językiem :-)

Tłumacz - google'owski translate, bardzo się przydaje ^^ wiadomo, jest wymowa, itp.

TVN Player - super, ostatnio wieczorami w łóżku miażdżę Kasię i Tomka

Allegro - wiadomo :)

Pekao SA - świetna aplikacja, do zarządzania kontem w Pekao S.A. Jest obsługa dosłownie wszystkiego, karty kredytowej, kredytów, akcji, można robić przelewy, super sprawa.

Google Talk - wiadomo również, wspiera rozmowy video

Skype, Gadu-Gadu - również wiadomo ^^

SoundHound i Shazam - wspomniane wcześniej, moim zdaniem SoundHound szybciej wyszukuje tytuły oraz ma lyricsy od razu

Ping & DNS - prosta aplikacja do pingowania hostów, sprawdzania DNS'ów, wyszukań WHOIS, itp.

AndroZip - pozwala rozpakowywać ZIPy i nie tylko

Adobe Reader - do czytania PDF

Moon+ Reader - do czytania e-booków

Polaris Office - pozwala na odczyt plików z pakietu Office

Współrzędne, Nawigacja, Moje trasy, Mapy, Earth - pakiet aplikacji z google, świetne są szczególnie współrzędne i moje trasy

Google Sky Map - świetna aplikacja, pokazuje gwiazdy, planety, konstelacje na niebie w czasie rzeczywistym w zależności od lokalizacji, w której jesteśmy ^^

FlightRadar24 - aplikacja do podglądu ruchu lotniczego na świecie

Gdzie jest paczka? - świetna aplikacja do sprawdzania stanu paczki wysłanej do nas kurierem lub pocztą polską. Bardzo duży wybór, powiadamianie automatycznie o zmianie statusu, jak ktoś dużo wysyła / odbiera paczek to sprawdza się idealnie ^^

Z aplikacji bardziej na luzie, do zabawy:

Barcode Scanner - skaner kodów kreskowych 2D i 3D, z opcją wyszukiwania towaru w google (w celu sprawdzenia np ceny)

SoundMeter Lite - pozwala mierzyć głośność otoczenia ^^

Bubble - poziomica hehe

Program TV z wp.pl - wspomniany już wcześniej, najlepsza app'ka z programem, łącznie z opisem filmów, itp.

Polskie Tablice - pozwala wyszukać z jakiej miejscowości jest dana rejestracja

Z ciekawostek to będę chyba musiał poznać środowisko Androida dogłębnie, bo najprawdopodobniej będziemy w pracy pisać aplikacje na tablety wyposażone w androida ^^

Nie chce mi się tego dalej ciągnąć, bo i tak do jednomyślności nie dojdziemy, jak w większości naszych dialogów przez te ostatnie 5 lat wiec tylko zdawkowo, w kilku zdaniach, odnośnikach.

-"Nożyce" odzywają się od początku tego tematu, więc dygresja nietrafiona.

-FUCK BOOKA nadal nie używam, jak zresztą i duża liczba ludzkości, raczej to nie jest oznaką zacofania, a tylko brakiem chęci publicznego obnażania się. Zdania nie zmieniłem, wiec gdzie Ty tu odznaki hipokryzji widzisz. To samo dotyczy pozostałej części moich przekonań, pozostają niezmienne.

-Gadżeciarzy zaledwie, a może aż, toleruję, wcale tego nie ukrywam, tak samo jak wykorzystujących zwykłe auta i publiczne drogi do szpanerskich wyścigów. To chyba nie przestępstwo takie podejście. Zresztą i Tobie czasami brak tolerancji wobec innych narodowości......

-Podpis nie NIBY, a na 100% wysłany przez firefoxa, bo takiej przeglądarki, zainstalowanej na podanym sprzęcie używam. Tyle tylko, że nie ustawiony jako automat ale pisany ręcznie. Pozwala mi na to ta aplikacja więc próbnie zastosowałem. Czyżbym nie miał do tego prawa??? Twój problem jak to odbierasz.

-Ograniczenia, wybory, i sytuacja finansowa jaką opisujesz, nie jest li tylko Twoim problemem w tym kraju.

Zazwyczaj jednak podstawy do nich są inne, bardziej prozaiczna, a nawet dramatyczne.

Zazwyczaj też, nikt się oficjalnie nie chwali wpisami typu: "Mieliśmy dziś co do garnka włożyć i rodzina jest najedzona", a zapewniam ,że jest to większe życiowe osiągniecie jak zakup czegoś tam z androidem.

-Na forum androida widać nie mam po co wchodzić, bo nie jestem jego użytkownikiem, a także z powodu występujących tam "automatycznych" podpisów. (dzięki za zaproszenie i ostrzeżenie).

Mam nadzieje, że ta pisanina pozwoliła Ci się w końcu odstresować po ciężkim tygodniu i zaczerpnąć nowej dawki adrenaliny na kolejny, oby lepszy, czego szczerze życzę.

Tym postem kończę tą dyskusję, bo jak już wspomniałem, do wspólnego stanowiska i tak nie dojdziemy.

Tak wiec po tym poście, w tym temacie, NOŻYCE milkną, choćbyś i stół pięścią rozwalił.

dodano

Temat dołączył do mojej listy ignorowanych.

Edytowane przez gojgien

Dokładnie takiej odpowiedzi oczekiwałem :-)

dodano

Temat dołączył do mojej listy ignorowanych.

Haha! Dobre! Tylko co nas to interesuje? :)

P.S. Czy któryś z modów mógłby ładnie na czerwono pana gojgiena w tym poście wymoderować? Na forum nie można używać słów wulgarnych.

Powiem tak, trochę bezsensowna wymiana zdań. ale to OT

Ja polecam:

K9 mail - program do e-maila

Advanced Task Killer - mozna blokować programy w pamięci

aTorrent - wiadomo :-)

Blackmarkt alpha - :)

ConvertPad i unit converter - konwersja różnych jednostek

Link2sd - pozwala instalować aplikacje na karcie sd

Program TV

z4root - wiadomo

zedge - tapetki, dzwonki itd