CareK Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Osobiście czytałem, że nie powinno używać się żadnych taskkillerów. Jest o tym szeroki artykuł na forum.android.com.pl. Z programów na email używam: Gmail do poczty gmailowej oraz E-mail (aplikacja samsungowska zdaje się) do innych maili - sprawuje się wyśmienicie Poza tym przypomniałem sobie o aplikacji Latarka - Tiny flashlight - moim zdaniem najlepsza aplikacja latarkowa na androida. Ma dużo trybów pracy, ostatnio dodali włączenie latarki przez potrząśnięcie telefonem - super sprawa. Dodano: 21 sty 2012 - 17:31 Aha. @Przemo, @megancoupe - jak się ma sprawa z licencją w tej MapaMapie? Ile kosztuje taka licencja na andka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARREK Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 jak się ma sprawa z licencją w tej MapaMapie? Ile kosztuje taka licencja na andka? W tej chwili jest beta test aplikacji. Po instalacji masz do 02.02.2012 licencję. Później się okaże co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Kolego DARREK pytałem o aplikację MapaMap, a nie AutoMapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARREK Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) A to przeoczyłem. Moja wina jeśli chodzi o gmapę to po wykupie licencji life time za 119zł jest licencja nieograniczona czasowo http://www.gpmapa.pl/lic Edytowane 21 Stycznia 2012 przez DARREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Moim zdaniem dobra oferta Trzeba będzie odłożyć pieniążki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 jak się ma sprawa z licencją w tej MapaMapie? Ile kosztuje taka licencja na andka? Jak by Ci to powiedzieć, żeby nie skłamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Możesz rozwinąć? Wysłano z GT-I9100 poprzez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ach, niedomyślny jesteś Jak na razie to użyłem jej dwa razy odkąd ją mam, a mam ją od września. Tak jak wcześniej napisałem, bardzo jest prosta, ale to jednocześnie jej zaleta. AM przetestuje, może w przyszły weekend. Muszę kupić większą kartę do komórki i się zobaczy jak to chodzi :) Na standardowej nawigacji najbardziej odpowiadała mi właśnie AM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Na standardowej nawigacji najbardziej odpowiadała mi właśnie AM ja już się z AM wyleczyłem. GPMapy w komórce nie używam zbyt często, bo mam ją na urzadzeniu do nawigacji, zainstalowana jest na wszelki wypadek. I korzystam na razie w ten sam sposób co Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 No ja właśnie będę musiał z czegoś zacząć korzystać, bo teściowie wyjechali na 3 tygodnie i pożyczyli nawigację :-P Ale znalazłem fajny uchwyt do samochodu: http://allegro.pl/orygi-aktywny-uchwyt-samsung-galaxy-s-ii-i9100-s2-i2050121401.html i chyba się w niego zaopatrzę Dodano: 24 sty 2012 - 09:56 http://allegro.pl/uchwyt-samsung-i9100-galaxy-s2-lad-samochodowa-i2051951638.html - jest też tańsza opcja, tylko wydaje się, że wykonanie gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 chyba nie ma co porównywać jednego do drugiego :) Ten przegubowy uchwyt będzie Ci trzeszczał na najmniejszym dołku, widać z daleka że badziewna chińszczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 http://allegro.pl/uchwyt-org-extreme-samsung-galaxy-s-ii-i9100-i2057425137.html - znalazłem jeszcze taki, w miarę tani, a i materiał chyba stabilniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) CareK, ja mam taki jak pokazywałeś http://allegro.pl/uchwyt-samsung-i9100-galaxy-s2-lad-samochodowa-i2051951638.html tyle że do Samsunga Wave. Od 1,5 roku go używam. Najpierw na sprężynie do szyby, później wmeldowałem w kratkę i jest bardzo dobry, nie trzeszczy, nie stuka, telefon trzyma dobrze. Z uchwytami na przyssawki miałem kiedyś tylko skuchę jak w wyniku ekspozycji na słońce zdechło mocowanie sprężyny przy przyssawce, ale stało się tak po chyba 3,5 roku intensywnej eksploatacji z ciężkimi uchwytami i telefonami (SonyEricsson P990i oraz P1i z aktywnymi uchwytami). Ogólnie przerabiałem różne uchwyty do telefonów, te z bocznymi mocowaniami potrafią kolidowac z przyciskami głośności lub blokady klawiatury, ten co opisuję można używac w każda stronę chyba więc jak wolisz. Inna rzecz że teraz już kupując nowy telefon patrzę też nad dostępnością oryginalnych uchwytów-po fabrycznych uchwytach do SE ten jednak zostawia pewien niedosyt, ale kupiłem go bo oryginalnego nie było (nie wiem nawet czy jest). P.S. Widzę że teraz Ty stałeś się wrogiem Edytowane 24 Stycznia 2012 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Dzięki za sugestię, na pewno wezmę ją pod uwagę w wyborze uchwytu. Powiem szczerze, że właśnie ten najtańszy wydaje mi się mało stabilny przez to elastyczne ramię. No i nie chcę na kratkę, tylko i wyłącznie na szybę. Dlatego muszę się nad tym zastanowić Miło jest zobaczyć Twój nick tutaj ponownie, bardzo miło :) Tak, stałem się wrogiem, bo jestem gadżeciarzem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Dzięki za sugestię, na pewno wezmę ją pod uwagę w wyborze uchwytu. Powiem szczerze, że właśnie ten najtańszy wydaje mi się mało stabilny przez to elastyczne ramię. No i nie chcę na kratkę, tylko i wyłącznie na szybę. Na przyssawce też się dobrze sprawował, tyle ze w jak uzywalem go w Scenikach to sama długość ramienia powodowała nieco drgań. No i na kratce używam dopiero w SII bo ukształtowanie kratki w SI (prawie pionowa) nie gwarantowało stabilności. Jeżeli oprzesz ramię lub uchwyt (zależnie jakie ramię kupisz-dlugie czy krótkie) o parapet (wierzch deski) nie powinieneś mieć problemów z niestabilnością. A co do meritum tematu-telefonu z Androidem jeszcze nie mam, ale jest w planach. Eksperymentowałem z Huawei Ideos 8500 na jesieni w promocji PLAY. O ile sam telefon był delikatnie mówiąc kiepski to wykorzystałem dostęp do niego do zapoznania sie z tym systemem operacyjnym. Byłem pozytywnie zaskoczony mimo ze sprzęt trochę wolno działał i Androida miał zdaje się 1.5 ale zobaczyć co można osiągnąć już na takim było ciekawym doświadczeniem. Szczególnie do gustu przypadl mi Listonic jako dobrze dopracowana lista zakupów. Innych aplikacji a tym bardziej płatnych nie testowałem (w końcu telefon miałem tylko wypożyczony), jednak pokopałem sobie trochę na temat i zdecydowałem się że kolejny telefon musi mieć Androida bo obecnie używany BADA OS na Samsungu Wave jest raczej niewypałem-aplikacji jest nawet sporo, ale ciekawych czy rzeczywiscie przydatnych jest mało (co mi po aplikacja pt: "Pierdylion imion Allaha" lub "Arabskie imiona dla chłopców" ). Edytowane 24 Stycznia 2012 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi