Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Android

CareK

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście czytałem, że nie powinno używać się żadnych taskkillerów. Jest o tym szeroki artykuł na forum.android.com.pl. Z programów na email używam: Gmail do poczty gmailowej oraz E-mail (aplikacja samsungowska zdaje się) do innych maili - sprawuje się wyśmienicie :-) Poza tym przypomniałem sobie o aplikacji Latarka - Tiny flashlight - moim zdaniem najlepsza aplikacja latarkowa na androida. Ma dużo trybów pracy, ostatnio dodali włączenie latarki przez potrząśnięcie telefonem - super sprawa.

Dodano: 21 sty 2012 - 17:31

Aha. @Przemo, @megancoupe - jak się ma sprawa z licencją w tej MapaMapie? Ile kosztuje taka licencja na andka?

Ach, niedomyślny jesteś :-)

Jak na razie to użyłem jej dwa razy odkąd ją mam, a mam ją od września. Tak jak wcześniej napisałem, bardzo jest prosta, ale to jednocześnie jej zaleta.

AM przetestuje, może w przyszły weekend. Muszę kupić większą kartę do komórki i się zobaczy jak to chodzi :)

Na standardowej nawigacji najbardziej odpowiadała mi właśnie AM.

Na standardowej nawigacji najbardziej odpowiadała mi właśnie AM

ja już się z AM wyleczyłem. GPMapy w komórce nie używam zbyt często, bo mam ją na urzadzeniu do nawigacji, zainstalowana jest na wszelki wypadek. I korzystam na razie w ten sam sposób co Przemo :-)

No ja właśnie będę musiał z czegoś zacząć korzystać, bo teściowie wyjechali na 3 tygodnie i pożyczyli nawigację :-P Ale znalazłem fajny uchwyt do samochodu: http://allegro.pl/orygi-aktywny-uchwyt-samsung-galaxy-s-ii-i9100-s2-i2050121401.html i chyba się w niego zaopatrzę :-)

Dodano: 24 sty 2012 - 09:56

http://allegro.pl/uchwyt-samsung-i9100-galaxy-s2-lad-samochodowa-i2051951638.html - jest też tańsza opcja, tylko wydaje się, że wykonanie gorsze.

chyba nie ma co porównywać jednego do drugiego :) Ten przegubowy uchwyt będzie Ci trzeszczał na najmniejszym dołku, widać z daleka że badziewna chińszczyzna :-)

CareK, ja mam taki jak pokazywałeś http://allegro.pl/uchwyt-samsung-i9100-galaxy-s2-lad-samochodowa-i2051951638.html tyle że do Samsunga Wave. Od 1,5 roku go używam. Najpierw na sprężynie do szyby, później wmeldowałem w kratkę i jest bardzo dobry, nie trzeszczy, nie stuka, telefon trzyma dobrze. Z uchwytami na przyssawki miałem kiedyś tylko skuchę jak w wyniku ekspozycji na słońce zdechło mocowanie sprężyny przy przyssawce, ale stało się tak po chyba 3,5 roku intensywnej eksploatacji z ciężkimi uchwytami i telefonami (SonyEricsson P990i oraz P1i z aktywnymi uchwytami).

Ogólnie przerabiałem różne uchwyty do telefonów, te z bocznymi mocowaniami potrafią kolidowac z przyciskami głośności lub blokady klawiatury, ten co opisuję można używac w każda stronę chyba więc jak wolisz. Inna rzecz że teraz już kupując nowy telefon patrzę też nad dostępnością oryginalnych uchwytów-po fabrycznych uchwytach do SE ten jednak zostawia pewien niedosyt, ale kupiłem go bo oryginalnego nie było (nie wiem nawet czy jest).

P.S. Widzę że teraz Ty stałeś się wrogiem :-)

Edytowane przez pizza

Dzięki za sugestię, na pewno wezmę ją pod uwagę w wyborze uchwytu. Powiem szczerze, że właśnie ten najtańszy wydaje mi się mało stabilny przez to elastyczne ramię. No i nie chcę na kratkę, tylko i wyłącznie na szybę. Dlatego muszę się nad tym zastanowić :-)

Miło jest zobaczyć Twój nick tutaj ponownie, bardzo miło :) Tak, stałem się wrogiem, bo jestem gadżeciarzem :)

Dzięki za sugestię, na pewno wezmę ją pod uwagę w wyborze uchwytu. Powiem szczerze, że właśnie ten najtańszy wydaje mi się mało stabilny przez to elastyczne ramię. No i nie chcę na kratkę, tylko i wyłącznie na szybę.

Na przyssawce też się dobrze sprawował, tyle ze w jak uzywalem go w Scenikach to sama długość ramienia powodowała nieco drgań. No i na kratce używam dopiero w SII bo ukształtowanie kratki w SI (prawie pionowa) nie gwarantowało stabilności. Jeżeli oprzesz ramię lub uchwyt (zależnie jakie ramię kupisz-dlugie czy krótkie) o parapet (wierzch deski) nie powinieneś mieć problemów z niestabilnością.

A co do meritum tematu-telefonu z Androidem jeszcze nie mam, ale jest w planach. Eksperymentowałem z Huawei Ideos 8500 na jesieni w promocji PLAY. O ile sam telefon był delikatnie mówiąc kiepski to wykorzystałem dostęp do niego do zapoznania sie z tym systemem operacyjnym. Byłem pozytywnie zaskoczony mimo ze sprzęt trochę wolno działał i Androida miał zdaje się 1.5 ale zobaczyć co można osiągnąć już na takim było ciekawym doświadczeniem. Szczególnie do gustu przypadl mi Listonic jako dobrze dopracowana lista zakupów. Innych aplikacji a tym bardziej płatnych nie testowałem (w końcu telefon miałem tylko wypożyczony), jednak pokopałem sobie trochę na temat i zdecydowałem się że kolejny telefon musi mieć Androida bo obecnie używany BADA OS na Samsungu Wave jest raczej niewypałem-aplikacji jest nawet sporo, ale ciekawych czy rzeczywiscie przydatnych jest mało (co mi po aplikacja pt: "Pierdylion imion Allaha" lub "Arabskie imiona dla chłopców" :-) ).

Edytowane przez pizza