np_33 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Witajcie, Mam Meganke II z silnikiem 1,4 16V. Od zawsze występuje w niej problem z uruchomieniem ciepłego silnika. Wygląda to tak, że po po uruchomieniu rozgrzanego silnika gaśnie. Wystarczy, że dodam gazu, przejadę przysłowiowy metr i jest ok. W czasie jazdy problemów nie ma. Ale to się dzieje się nie za każdym razem! Czasami mam choinkę... Czyli odpalam, cała elektryka mi pomiga, obroty spadają na kilka sekund i obroty wracają na właściwy poziom. Można z tym żyć, ale chciałbym to naprawić. Mechanik powiedział, że ten typ tak ma... lubię tego mechanika, nie naciąga, nie oszukuje, ale diagnoza była bardzo profesjonalna Miałem wymieniany alternator, przepustnicę (jest na gwarancji), a problem pozostał... Już się zastanawiałem czy to nie wina akumulatora? Mam włożony bardzo słaby akumulator... Pojechałem do sklepu wymienili mi, a jak Megi zimą przestała odpalać,to zobaczyłem, że nadaje się do co najwyżej do fiata 600 bez elektrycznych szyb :) Poza tym, jaki polecacie rozrząd do tego silnika? Gates, Ina, czy może z drugiej strony jakich rozrządów nie polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 A podłączałeś go pod clipa? Zacznij może od tego, powinien pokazać co go boli. Widziałem sytuacje na forum, gdzie ludzie pisali, że po wykasowaniu błędów problemy ustały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
np_33 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) tak, tak sprawdzałem uważajcie na swoje samochody, bo dziś sąsiad przerysował mi bok... Edytowane 21 Stycznia 2012 przez np_33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi