kacper69 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ostatnio rzuciłem okiem na reklamę nowego Forda Mondeo z jakimś nowym silnikiem. Nie wiem , czy dobrze zrozumiałem, ale z reklamy wynika, ze to auto potrafi zrobić jakieś rekordowe przebiegi ( rzędu 2800 km na zbiorniku paliwa, jak dobrze pamiętam ) . Czy to może być prawda, czy to jest jakiś "zagwiazdkowany" fake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Te 2800 km to chyba na lawecie do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Oj, to samo mówią zazdrośni ludzie o meganie którą jeżdżę, jak usłyszą że pali latem 3 litry ON /100 km w trasie, to od razu słyszę: że jak jedzie na lawecie Ale tak bardziej merytorycznie, wracając do tej reklamy, to czy ktoś ma jakieś dane na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 :) Dlaczego od razu na lawecie? Może mu wstawili 250 litrowy zbiornik paliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Te 2800 km to chyba na lawecie do serwisu Kolega zapomniał że miałem w rodzinie focusa z przebiegiem 480tyś a przy 450 regenerowane były wtryski bo 2 zaczynały lać,t turbina nie była tykana. 1.8TDCI 115Km... Poczytajcie sobie o technologi Ford EcoBoost i Ford Eco Mode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamangel Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ale tam chyba mowa o dwóch zbiornikach paliwa na 2800 km, tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 No , to te dwa zbiorniki na 2800km to wyjaśnia sprawę, to wychodzi 1400 km na zbiorniku , ciekawe jakim? Meganą dci na 58 litrach można w trasie zrobić 1500 km, to lepiej niż ta nowością Forda. Fakt ,tylko że Mondeo jest troszkę większe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 A nie jest to silnik benzynowy w Fordzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi