lechukud Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam.Od kilku dni gdy chcę wyłączyc silnik naciskam START-STOP pojawia sie komunikat " arresto motore...." i cos tam jeszcze. Gdy nacisne dopiero drugi raz to silnik gaśnie. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 A czy jak wciśniesz sprzęgło do końca to też się pojawia? Tylko tak do końca do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Mnie by to wyglądało na zachowanie jakie jest przy HF, gdy antena wewnętrzna nie widzi karty, nie będącej w czytniku. Wtedy właśnie zadaje pytanie czy faktycznie wyłączyć silnik, bo karta nie jest wykryta. Wówczas dopiero drugie naciśniecie STOP wyłącza silnik. Nawet jak tej karty nadal nie widzi. Niestety nie podajesz czy posiadasz HF i czy karta była w kieszeni czy w czytniku, wiec to tylko domniemania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechukud Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Zgadza sie to jest hand free i karta jest w kieszeni. Czy moze to byc słaba bateryjka moze?Sprzegło nie ma nic do znaczenia czy wcisniete czy nie to jest to samo. Dodam ze czesto ostatnio przy otwieraniu nie "widzi"mojej reki gdy wkładam za klamke i musze otworzyć pilotem. Edytowane 24 Stycznia 2012 przez lechukud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes23 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) -ciach- No to zapewne padł czujnik w klamce. Regulamin pkt. 5.13 0cool Edytowane 25 Stycznia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Nie koniecznie Niech kolega pierw wymieni baterie a potem się będziemy martwić o czujnik jeśli wymiana baterii nie pomoże :) Edytowane 24 Stycznia 2012 przez kanar666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 mam czasami to samo i wymiana i baterii i czujnika nie wiele pomogła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Czy to samo dzieje się przy obu kartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechukud Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Niestety mam tylko jedną kartę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 a u mnie druga karta nie jest HF więc też nie sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Czyli jak rozumie to miałeś dorabianą kartę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 w karcie jest drugi akumulator ladowany indukcyjnie gdy karta znajduje sie w czytniku.nie zaszkodzi wlozyc ja 2 razy w tygodniu do czytnika zeby sie naladowala.mozna to rowniez wymusic clip-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 w karcie jest drugi akumulator ladowany indukcyjnie gdy karta znajduje sie w czytniku To jak w takim razie wytłumaczyć fakt, że karta nie jest aktywna poza slotem, gdy na chwilę wyjąc z niej baterię?? Stosowałem już wiele razy, choćby dla prób opisywanych tu na forum tricków. W czasie normalnej eksploatacji kartę ZAWSZE mam w slocie, pomimo że posiadam HF, wiec domniemany aku. ładowany indukcyjnie powinien kapać energią. Wyjmując baterię, karta dla auta umiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) nie dziala normalne otwieranie ,hf dziala bez tej wymienialnej beterii.po wlozeniu w czytnik samochod powinno sie dac uruchomic.tak przynajmniej jest w l2 Edytowane 26 Stycznia 2012 przez jasiu105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi