robson436 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witam. Otóż mam problem z silnikiem w moim Renault Scenic Diesel 1.9 (1999.r) z przebiegiem 145000-KM. Problem tkwi gdy jadę... Gdy nacisnę pedał gazu do połowy to reaguje. A gdy nacisnę cały pedał gazu to nie przyspiesza. Niemniej jednak, gdy popuszczę go lekko, dopiero w tedy troszeczkę ciągnie, ale nie ma całej mocy. A tak przy okazji. Na wolnych obrotach czasami lekko głośno chodzi. A gdy włączę dmuchawę, to już chodzi normalnie. I tu moje pytanie, czy to może być łożysko w alternatorze? Z góry dziękuję za pomoc. (Nie jestem pewien czy to dobra kategoria) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 to samo co tu: http://megane.com.pl/topic/35976-spadek-mocy-megane-coupe/page__p__277234__fromsearch__1#entry277234 najpierw szukamy, później zakładamy nowe tematy. P.S. Masz Scenica I phII i szukaj rozwiązań dla tego modelu, bo w Scenicu II juz były inne rozwiązania (chociaż konstrukcje podobne). Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi