Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

ale jaki kod? wykonuje często tutaj opisywaną synchronizację kluczykiem (jak i tym przyciskiem bo też to wyczytałem)

czyli przytrzymanie na włączonym zapłonie wciśnięty guzik w pilocie póki nie zgaśnie dioda, i później dwa razy szybkie naciśnięcia.

Zero reakcji.

Jak to widzę tak, że albo masz coś wyrzeźbione albo padłą elektronika, a tak w ogóle to już się pogubiłem czy problem jest tylko z zamkiem czy też auto nie odpala.

Jak odpala to immo ok i problemu trzeba by pewnie szukać w kablach/UCH, a jak nie odpala to... sam chyba się domyślasz, pełen serwis. I to raczej nie w ASO, bo oni wymienią połowę elektroniki za chorą kasę.

Edytowane przez fred

no właśnie, zostawmy problem przycisku na bok, bo nie o to chodzi.

Jak już pisałem wcześniej problem polega na tym, że:

- tydzień temu wyciągnąłem na jedną noc akumulator (do tego czasu auto otwierałem i zamykałem na pilota) z uwagi na duże mrozy..

- rano włożyłem akumulator i jedyne co zrobiłem to zakodowałem radio, lecz zauważyłem, że od czasu włożenia akumulatora auto na pilota nie reaguje.

Dioda na pilocie się świeci, wymieniłem już baterie, próbowałem pilotem zapasowym i nic. Auto odpala, ale dioda od immo nie miga, a wcześniej migała.

Próbowałem wykonywać synchronizację pilota tak jak znalazłem w opisach tutaj na forum i też nic nie pomaga. Zero reakcji.

Poczekam jeszcze aż się ociepli bo nie którzy tutaj pisali, że jak temperatury powietrza powróciły do normalności to im zaczęło działać.

Jeśli po ociepleniu nic się nie zmieni chyba pozostanie mi odwiedzić elektromechanika.

Jeśli może mi ktoś wytłumaczyć, to co to jest to UCH? bo naprawdę jestem zielony w tych sprawach.

Czy w ewentualnych bezpiecznikach jest któryś od zamykania i otwierania pilotem? jakiś sterownik, czujnik czy coś?

• 4 tygodnie później...

Ja odnosze wrażenie, że jest wstawiona jakaś dodatkowa centralka (nie Renault). A w zamku od kierowcy ktoś przełożył cuhalty a reszte zamków pozostawił bez zmian. Obstawiałbym jakąś rzeźbę. Teraz pytanie do kolegi lofiak - Jak spojżysz na oświetlenie w podsufitce to wygląda ona tak: DSC04276.JPG

Czy możesz mi napisać jak zdemonotwać ten cały panel z lampką oświetlenia wnętrza i odbiornikiem podczerwieni.

Mam najprawdopodobniej zimne luty w płytce sterującej odbiornikiem podczerwieni.

Z góry dzieki.

Jeśli dobrze zrozumiałem to mam przesunąć w stronę szyby tylko ten szary plastik z białymi napisami w którym znajduje się osłona czujnika podczerwieni?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie

P_r_z_e_m_o

Edytowane przez renus

Próbowałem dziś rano rozsuwać, wkładając nóż w tą fugę między plastikiem z osłoną czujnika, a plastikiem z osłoną lampek.

Nie bardzo mi to szło, ani drgnęło, bałem się że pourywam. Rozumiem, że trzeba bardziej zdecydowanie :lol:

Spróbuję jutro jeszcze raz.

Dzięki za pomoc

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie

Po co cytujesz całego posta skoro odpowiadasz bezpośrednio pod nim ?

P_r_z_e_m_o

Edytowane przez renus

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!